Министерството на отбраната на Русия съобщи, че неговите сили са

...
Министерството на отбраната на Русия съобщи, че неговите сили са
Коментари Харесай

Руската армия превзе село в област Харков, готви се за ново настъпление

М инистерството на защитата на Русия заяви, че неговите сили са завладяли село в североизточната област Харков. Руските войски " вследствие на сполучливи бойни дейности освободиха селището Берестово в Харковска област ", оповестиха от министерството. Берестово се намира на източната фронтова линия покрай Луганска област, която е съвсем напълно под съветски надзор.

Този месец Русия стартира атака в северната част на региона на Харков покрай съветската граница, като направи най-големия си териториален прогрес от 18 месеца. Украйна сподели в петък, че е съумяла да спре Русия да напредва по-нататък и контраатакува, само че че Москва в този момент ускорява офанзивата си в други елементи на фронта.

Русия събира нова група войски покрай украинската граница и се готви за нов опит за нахлуване, съобщи украинският президент Володимир Зеленски във видеообръщение към водачите на страните, записано в Харков измежду съветските удари по града. Според него нашествениците ще се опитат да настъпят на 90 км от Харков.

* Вижте и това видео от архива ни: 

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР