От днес започва авиационно третиране срещу марокански скакалци в Петрич

...
От днес започва авиационно третиране срещу марокански скакалци в Петрич
Коментари Харесай

Нашествие от скакалци: Започва авиационно третиране срещу насекомите

О т през днешния ден стартира авиационно отнасяне против марокански скакалци в Петрич и Сандански , оповестиха на фейсбук страниците Общинските администрации.

Обработката ще се прави в регионите на регионите на селата Марикостиново и Генерал Тодоров - за община Петрич, и селата Любовка, Джигурово и Ладарево - за община Сандански. 

На уеб страницата на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) оповестяват, че третирането ще бъде от 24 до 28 юни. Процесът ще се прави сутринта – от 5:00 до 10:00 часа. Препаратът, който ще се употребява, е щадящ, само че е желателно животните да не бъдат пускани отвън стопанствата  в часовете на обработка. Същото е целесъобразно и за пчелите, се показва в информацията. 

Третирането на площите се прави на база направени многократни обследвания в общините Петрич и Сандански по заповед на шефа на БАБХ.

Установено е всеобщо намножаване на марокански скакалци. 

За територията на общините Петрич и Сандански на този стадий не е открито нахлуване върху аграрни култури, засегнатите площи са главно пустеещи парцели, пасища и ливади, установяват при инспекциите на място от БАБХ. 

По този проблем, след получено писмо от БАБХ, предходната седмица регионалният шеф Георги Динев свика изключително съвещание на Областния щаб за осъществяване на Областния проект за отбрана при бедствия.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР