Централният защитник на Локо (Пловдив) Лукас Масоеро разкри новината, че

...
Централният защитник на Локо (Пловдив) Лукас Масоеро разкри новината, че
Коментари Харесай

Първи бъгарски клуб поднови тренировки

Централният бранител на Локо (Пловдив) Лукас Масоеро разкри новината, че тимът възобновява тренировки на дребни групи по четирима индивида. Той направи това в изявление за аржентинското издание „ Овасион “.

„ Днес (б. а. – вчера) започнахме да упражняваме на групи по четирима индивида с по един треньор. Преобличаме се в съблекалнята, само че футболистите сме доста отдалечени един от различен. Различно е, само че в това отношение клубът ни влезе в състояние и най-много ни оказа помощ психически да не сме сами “, стартира описа си пред „ Овасион “.

„ Вече сме в карантина от близо 4 седмици. Истината е, че се отегчихме оптимално и чакаме някакво решение за шампионата – не се знае по кое време ще приключи сегашният сезон, по кое време ще стартира идващият “, добави аржентинецът. Той е самичък в Пловдив, само че призна, че е непосредствен с различен чужденец в тима.
„ Имаме португалец в тима (б. а. – Диниш Алмейда) и с него поддържам връзка най-вече, защото той приказва добре испански, тъй като е играл там “, добави Масоеро.

„ Най-трудното сега е изолацията, тъй като съм привикнал да споделям съблекалнята с 20 индивида и да пия мате с някои от тях. С португалеца се събираме да упражняваме дружно, като взимаме нужните ограничения и съблюдаваме нужната отдалеченост “, споделя бранителят.

„ Що се отнася до футбола, имаме система на игра в тима и я съблюдаваме доста прецизно. Не я сменяме от един мач за различен. Анализираме играта на противника, само че ние се придържаме към нашата система. Повечето тимове тук играят 4-3-3, а ние използваме 3-5-2, което ни носи резултати “, счита играчът на Локо (Пловдив).

„ Клубът взе решение да понижи заплатите единствено на футболистите “, сигурен е аржентинецът, който прикани да се откри и решение за футболисти дилетанти.

„ При акомодацията ми тук най-трудно ми беше общуването със съотборниците ми, тъй като те трябваше да свикнат с мен, защото не желаех аз да се трансформирам. Сега всички са станали малко латиноамериканци “, споделя през смях Масоеро.

„ Подходих с нужното почитание и научих задоволително български, само че когато дойдох се оправях единствено с британски и даже и до през днешния ден го употребявам, тъй като се усещам по-сигурен. С новите попълнения също приказваме британски, тъй като истината е, че българският е чудноват и доста сложен език “, счита южноамериканецът.

„ Трябва да осъзнаем добре международната обстановката, в която живеем и това, което се случва, не е смешка. Трябва да се грижим повече един за различен и да приемем ограниченията на държавните управления, каквото и да ни коства това. Ако съблюдаваме карантината, ще излезем по-бързо и ще се върнем по терените “, уверен е Лукас Масоеро.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР