Централният съвет на управляващия Социалдемократически съюз в РС Македония единодушно

...
Централният съвет на управляващия Социалдемократически съюз в РС Македония единодушно
Коментари Харесай

Единодушно: Управляващата партия в РСМ подкрепи френското предложение

Централният съвет на ръководещия Социалдемократически съюз в районен съд Македония единомислещо поддържа френското предложение за започване на договаряния на страната за участие в Европейски Съюз. Заседанието се организира късно тази нощ. В известието от партията се споделя, че „ решението е взето в интерес на държавните и национални ползи, както и на стратегическите цели за участие в ЕС”.

С това си решение на процедура партията на премиера Димитър Ковачевски утвърждава започването на договаряния за пълноправно участие в Европейски Съюз според препоръчаната Преговорна рамка от 30-и юни от страна на Франция, която по това време бе ръководител на Европейския съвет.

Според СДСМ „ партията изрично застава зад безусловното ценене на езика, идентичността, както и на историческите и културни специфики на македонския народ, за които не се преговоря с Европейски Съюз по никакъв начин”. От партията на Ковачевски чакат тези правила да бъдат подкрепени „ от всички политически обединения в Народното събрание според парламентарните процедури”.

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР