Централните банки и федералния резерв печатат трилиони, за да помогнат

...
Централните банки и федералния резерв печатат трилиони, за да помогнат
Коментари Харесай

Лидия Шулева: Русия не иска да се намалят доставките на газ, за да не ѝ спрат парите

" Централните банки и федералния запас печатат трилиони, с цел да оказват помощ на стопанските системи сега и няма да стопират да го вършат, тъй като страховете са за криза. При такава висока цена на индустриалните услуги постоянно се стига до затваряне на кранчетата ", това съобщи икономическият анализатор Кузман Илиев пред NOVA.

По думите му комбинацията от високи цени и сриващата се стопанска система е застоялост.

" Освен горещата война в Украйна, можем да кажем, че сме и в икономическа война и смяната в ситуацията в света е реалност, колкото и да приказваме каквито и да е приказки. Когато има икономическа война постоянно има обществени последствия. Доколко тя ще продължи, в какви размери и посока, зависи от това по какъв начин ще приключи горещата война. Трудно е да се вършат прогнози ", това съобщи от своя страна някогашният обществен министър Лидия Шулева.

Икономическият анализатор Кузман Илиев предвижда проблем с продоволствието в избрани елементи на света - Северна Африка и елементи от Турция и не изключи възмоножстта за напредване на бежански потоци от там към Европа.

" Газът държи високи цени, което е сериозен доход за Русия. Страх ни беше Русия да не спре кранчето, само че Русия я е боязън да не се понижат доставките, тъй като ще ѝ спрат парите, тъй че сега нещата са доста по-комплицирани ", акцентира Шулева.

" Ако санцкиите през 2014-та бяха мижави и не доведоха до нищо, в този момент глобите демонстрират, че Съединени американски щати и Европейски Съюз имат силата да се опълчват на една военна експанзия и на безразсъдства, които доведоха света до нова икономическа война ", сподели още някогашния обществен министър.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР