Русия започна въздушна атака срещу Киев и околната област, принуждавайки

...
Русия започна въздушна атака срещу Киев и околната област, принуждавайки
Коментари Харесай

Двама ранени при въздушна атака в Киев


Русия стартира въздушна офанзива против Киев и околната област, принуждавайки ангажирането на системи за противовъздушна защита за отбиване на ударите, заяви кметът на украинската столица и по-широката администрация на Киевска област в приложението за известия " Телеграм ".

Двама души са ранени, а шест многоетажни жилищни блока, както и други здания, са развалени при съветската ракетна офанзива, съобщи Ройтерс, като се базира на локалните управляващи.

Украинската противовъздушна защита е прехванала две от общо трите съветски ракети, изстреляни против Киевска област, написа в " Телеграм " командващият Военновъздушни сили на Украйна Николай Олешчук.

Двама души са потърпевши от падащи парчета, само че положението им не постанова хоспитализация, заяви началникът на Киевската регионална военна администрация Руслан Кравченко.

Отломки от прехванатите ракети са нанесли вреди по шест многоетажни жилищни блока, като засегнатите жилища са над 20, добави Кравченко. Поражения има и по бензиностанция, аптека, административна постройка и по три автомобила.

Системите за въздушна паника бяха задействани в 4:50 ч. локално време в Киев и покрайнините му, както и в още няколко града. Местни поданици описаха пред Ройтерс, че в границите на към един час в украинската столица и покрайнините ѝ са се чули няколко гърмежа.

По-рано тази нощ Украйна изстреля десетки дронове, ориентирани към няколко съветски области, само че няма известия за вреди, споделиха през днешния ден съветски публични лица, съобщи Ройтерс.

Генералният щаб на украинските въоръжени сили пък заяви, че са унищожили командния пункт на съветски мотострелкови полк. " Военновъздушни сили на Въоръжените сили на Украйна, във взаимоотношение с други съставни елементи на Силите за защита, нанесоха сполучлив удар по пункта за ръководство на мотострелковия полк на съперника, който се намираше в село Нехотеевка, Белгородска област. Според резултатите от бойната работа задачата е изумена сполучливо ", заяви Генералният щаб, цитипат от УНИАН.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР