Централната избирателна комисия обяви окончателните изборни резултати и разпределението на

...
Централната избирателна комисия обяви окончателните изборни резултати и разпределението на
Коментари Харесай

ЦИК обяви окончателното разпределение на мандатите

Централната изборна комисия разгласи окончателните изборни резултати и разпределението на мандатите в 46-ото Народно заседание. Партия " ИТН " ще има 65 депутати, а ГЕРБ-СДС - 63. След разразил се скандал ЦИК взе решение да почете декларираното от водача на ГЕРБ Бойко Борисов предпочитание да не бъде обявяван за определен за депутат.

Парламентарната група на " Българска социалистическа партия за България " ще бъде от 36-ма народни представители, на " Демократична България " - от 34-ма, на Движение за права и свободи – от 29, на " Изправи се! Мутри вън! " - от 13.

Броят на действителните гласове с маркиран избор в квадратчето „ Не поддържам никого “ е 35 201. Няма определени самостоятелни претенденти. 4-процентната преграда за влизане в Народното събрание е 109 266,8 гласа.

В решението на ЦИК е и разпределението на мандатите на партиите и обединенията по многомандатни изборни региони.

Първоначално комисията отхвърли да почете заявката на Бойко Борисов, само че след прегласуване в последна сметка беше взето решение той да не бъде разгласен за народен представител.

Също след прегласуване такова решение беше взето за Илко Стоянов от листата на партия " ИТН " в първи избирателен район-Благоевград, определен за кмет на община Благоевград.

ЦИК утвърди и заявките да не бъдат оповестени за определени за народни представители на Николай Колев от листата на Движение за права и свободи от 27-и избирателен регион Старозагорски и за Григор Горчев от листата на ГЕРБ-СДС от 15-и избирателен регион Плевенски.

Председателят на ЦИК Камелия Нейкова благодари на сътрудниците си за усилената работа.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР