Централаната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателните резултати от парламентарните избори

...
Централаната избирателна комисия (ЦИК) обяви окончателните резултати от парламентарните избори
Коментари Харесай

Окончателни резултати: ГЕРБ получава 75 мандата, Слави Трифонов – 51

Централаната изборна комисия (ЦИК) разгласи окончателните резултати от парламентарните избори в неделя. Според тях ГЕРБ получават 75 мандата. На второ място е партията на Слави Трифонов с 51 депутати в идващия парламент.

Третото място остава за Българска социалистическа партия, която ще има 43 народни представители. След тях се подреждат Движение за права и свободи. Те ще имат 30 депутати. " Демократична България " получава 27 мандата, обединението " Изправи се! Мутри вън " – 14 народни представители.

Разликата сред първата и втората и политическа мощ е по-малко от 10%, сочат още данните. ГЕРБ събират 26.18% от вота. " ИТН " получават 17.66%. Българска социалистическа партия е с 15.01%, Движение за права и свободи – 10.51%, " Демократична България " – 9.45%, " Изправи се! Мутри вън! " – 4.72%.

Към момента не е ясно дали ще има ново държавно управление. От ГЕРБ оповестиха, че ще предложат кабинет, само че министър председателят Бойко Борисов даде да се разбере, че той няма да бъде утвърден. Останалите политически сили настояват, че няма да влизат в обединения с управлвяващите. Слави Трифонов разгласи, че би трябвало да се върви по конституционната процедура, т.е. връчване на мандат за сформиране на държавно управление поредно на партиите с най-вече гласове.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР