Русия е готова да съдейства на Иран при разследването на

...
Русия е готова да съдейства на Иран при разследването на
Коментари Харесай

Русия предложи да съдейства на Иран за разследването на авиокатастрофата, при която загина президентът Раиси

Русия е подготвена да спомага на Иран при следствието на аргументите за вчерашната хеликоптерна злополука, при която починаха иранският президент Ебрахим Раиси и външният министър на страната Хосейн Амир Абдолахиан, съобщи през днешния ден секретарят на Съвета за сигурност на Руската федерация Сергей Шойгу, съобщи Българска телеграфна агенция.

По-рано съветският президент Владимир Путин сервира съболезнованията си на висшия водач на Иран аятолах Али Хаменей, наричайки Раиси " същински другар на Русия ", напомня Ройтерс.

Шойгу на собствен ред е изпратил съболезнователна депеша до секретаря на Висшия съвет за сигурност на Иран Али Акбар Ахмадиян, оповестиха съветски организации.

Днес вицепрезидентът на Иран Мохсен Мансури, ирански държавни медии и иранският Червен полумесец потвърдиха, че всички девет души на борда на хеликоптера, измежду които Раиси и Абдолахиан, са починали при разбиването на машината в Северозападен Иран.

Тази заран формалната организация ИРНА разгласява фрагменти от дрон на отломките от вертолета, от който очевидно не е останало нищо. Те са разпръснати по стръмен скат в гориста околност. Според организацията президентът е летял с хеликоптер " Бел-212 " американско произвеждане.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР