Специализирана полицейска операция за разкриване на длъжностно присвояване в големи

...
Специализирана полицейска операция за разкриване на длъжностно присвояване в големи
Коментари Харесай

ГДБОП разследва трима служители на мобилен оператор за длъжностно присвояване в големи размери

Специализирана полицейска интервенция за откриване на длъжностно заграбване в огромни размери е извършена от чиновници на ГДБОП на 17 май на територията София и Ихтиман. Акцията, осъществена взаимно със чиновници на Окръжния следствен отдел при Софийска окръжна прокуратура, е осъществена под надзора на Районна прокуратура – Елин Пелин, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

В хода на оперативно-издирвателната активност и в процеса на следствието е открито, че трима представители на телекомуникационна компания са съставяли неистинен или са подправяли съществуващи документи сред комерсиалното сдружение и неговите клиенти – контракти за лизинг и за мобилни услуги, спомагателни съглашения и приложения към тях и други До момента е открито, че в продължение на две години те са работили в съучастничество и са присвоили огромен брой мобилни устройства, за което им е повдигнато обвиняване. При претършуване на жилища, пространства и моторни транспортни средства, употребявани от тримата, както и при осъществени персонални обиски, е конфискувано огромно количество разнообразни типове смарт устройства – мобилни телефони, таблети, преносими компютри, слушалки.

Престъплението е квалифицирано по няколко члена от Наказателния кодекс – член 201, член 202, член 309, член 310, член 316 и член 26 от Наказателен кодекс, които се отнасят за длъжностно заграбване посредством превръщане на документи и потреблението им през нескончаем интервал от време.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР