Няма как гледката на деца, употребяващи алкохол и наркотици, да

...
Няма как гледката на деца, употребяващи алкохол и наркотици, да
Коментари Харесай

Шефът на отдел Борба с наркотрафика Стефан Бакалов: Възрастта на децата, дилъри на дрога, намалява

" Няма по какъв начин гледката на деца, употребяващи алкохол и опиати, да не ме тормози - като човек и родител. Това събитие през последните години е много всеобщо и се случва освен у нас. В качеството ми на чиновник на Агенция " Митници " е доста мъчно да разясня всички ограничения, които може да взема страната. Естествено, че страната има отговорност към всичките тези процеси. След като към този момент са всекидневие и много всеобщи, в действителност би трябвало да се вземат много по-сериозни ограничения ".

 

Това съобщи в студиото на „ Събуди се ” по Нова телевизия началникът на отдел " Борба с наркотрафика " в организация " Митници " Стефан Бакалов, разяснявайки детските нощни заведения, в които малолетни и малолетни се забавляват като възрастни.

По думите му казусът е сложен. " Вината би трябвало да е обща. Естествено, че родителите не могат да управляват 24 часа в денонощието децата си. Същото не може да се случи в учебните заведения. Полицията или останалите контролни органи, също не могат да управляват децата непрекъснато. Точно заради тази причина във всички срещи, които организираме всяка седмица с деца от разнообразни краища на страната, се опитваме да им разбираем, че колкото и да се стараят възрастните или обществото, в действителност главната отговорност ляга на тях. Те са зрели хората и към този момент взимат сами решения ", акцентира той.

И акцентира, че задачата е децата да се осведомят чрез осведомителни акции и срещи и да им се бяснява, че главната отговорност в действителност е тяхна.

" Децата и тинейджерите злоупотребяват с много типове наркотични субстанции. Те са от една страна осведомени, само че тук става въпрос за осведоменост от обществените мрежи, която е целенасочена по отношение на въздействието на наркотичните субстанции като безвредни. Те получават информацията следено. Дори в TikTok текат разнообразни акции, по какъв начин множеството опиати са безвредни. Точно заради тази причина ние се стараем да им разбираем, че има друга информация или действителна информация, която те би трябвало да получават ", уточни Бакалов.

Той изясни, че децата използват много пъстра палитра от опиати. " Това, което сега е най-масово, е използването на разнообразни вейпове, които съдържат разнообразни канабиноиди. Тийнейджърите не могат да си ги купят законно, защото законът го не разрешава. Има много рестрикции. Въпреки това, живеем в общество, в което всеки може да си поръча всичко от интернет ", акцентира началникът на отдел " Борба с наркотрафика " в организация " Митници ".

И добави: " Все повече спада възрастовата граница на дилърите на дрога, които са в детска възраст. Става въпрос за 13-14 годишни деца, доста постоянно девойки. Това е една в действителност сериозна наклонност към увеличение на подобен вид незаконна активност ".

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР