Най-малката държава в света е малко повече от платформа в

...
Най-малката държава в света е малко повече от платформа в
Коментари Харесай

Най-малката държава в света е морска крепост от 4 декара

Най-малката страна в света е малко повече от платформа в Северно море. Въпреки дребния си размер обаче, княжеството има знаме, валута, народен химн и тимове по американски футбол.

Сийленд е микродържава, ситуирана на към 6,5 благи от брега на Съфолк, в източната част на Англия, с очарователна история.

По време на Втората международна война английското държавно управление построява няколко острова-крепости в Северно море, с цел да пази крайбрежието си от немските нашественици.

Повече от две десетилетия по-късно една от тези изоставени постройки притегля вниманието на някогашния майор Рой Бейтс, някогашен чиновник на английската войска, който влиза в спор с английските управляващи за военноморска цитадела на име Нок Джон, по-близо до брега, откъдето ръководи личната си радиостанция „ Radio Essex “1.

Според страницата на държавното управление на Сийланд, станцията на господин Бейтс и други като нея са били нежно известни измежду медиите като „ пиратски “ радиостанции и са били доста обичани от английската аудитория, тъй като са доставяли всичко, което BBC по...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР