Ново проучване, което разглежда кръглите червеи, установи, че микроорганизмите в

...
Ново проучване, което разглежда кръглите червеи, установи, че микроорганизмите в
Коментари Харесай

Чаената гъба: Тайният еликсир за изгаряне на мазнини?

Ново изследване, което преглежда кръглите червеи, откри, че микроорганизмите в чаената гъба могат да колонизират червата и да предотвратят натрупването на мазнини.

Проучване, извършено от Университета на Северна Каролина в Чапъл Хил, откри, че кръглите червеи, които са консумирали микроорганизми с чаена гъба, са „ пренастроили “ метаболизма на мазнините си. Те са имали понижаване на запасите от мазнини, което не е породено от понижаване на способността им да всмукват хранителни субстанции.

Генетичният разбор демонстрира, че резултатът е породен от увеличение на количеството протеини за изгаряне на мазнини, създадени в червата. Изследователите споделят, че тези изгоди са сходни на гладуването при хората.

„ Това изследване поставя основите за дешифриране на молекулярните механизми, които може да са в основата на хипотетичните изгоди за здравето от чаена гъба “, споделя студентката по молекулярна биология Рейчъл ДюМез-Корнегей.

Учените бяха сюрпризирани, че тестовите субекти, които употребяват пробиотични чаени гъби, имат по-малко струпване на мазнини. Резултатите допускат, че чаената гъба може да провокира...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР