Върховният съд на САЩ отхвърли в понеделник молбата на канадски

...
Върховният съд на САЩ отхвърли в понеделник молбата на канадски
Коментари Харесай

Върховният съд на САЩ отхвърли жалбата на бивш затворник от Гуантанамо, който уби американски войник

Върховният съд на Съединени американски щати отхвърли в понеделник молбата на канадски някогашен пандизчия от Гуантанамо да анулира присъдите си за убийството през 2002 година Американски боец в Афганистан и други закононарушения, които той е направил на 15-годишна възраст, за които по-късно се е признал за отговорен.

Съдиите отхвърлиха да изслушат жалбата на Омар Кадр, в този момент на 37 години, от по-ниска инстанция отвод да прегледа делото му на съображение, че се е отказал от правото си на обжалване като част от съглашение за признание на виновност от 2010 година пред военна комисия на Съединени американски щати.

Кадр беше един от най-младите пандизчии, държани в центъра за задържане в военноморската база на Съединени американски щати в Куба. Хадр се призна за отговорен в подмяна на осемгодишна присъда и пренасяне в канадски затвор. Той беше освободен под гаранция през 2015 година и изтърпя присъдата си през 2019 година, до момента в който продължаваше да търси анулация на присъдите си в Съединени американски щати.

Той беше отведен в Афганистан от татко си, вис...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР