Цените на петрола се повишават слабо в понеделник сутринта, възстановявайки

...
Цените на петрола се повишават слабо в понеделник сутринта, възстановявайки
Коментари Харесай

Петролният пазар е между чука и наковалнята

Цените на петрола се покачват едва в понеделник сутринта, възстановявайки се от внезапния спад предходната седмица. Петролният пазар е под въздействието на два противоположни фактора: повдигането на лихвите и битката с инфлацията на централните банки и заплахата от закъснение на световния стопански напредък.

Към 9:15часа българско време априлските фючърси за сорта Brent на лондонската борса ICE Futures нарастнаха с $0,45, до $83,44 за барел. В петък цената на тези договори падна с $2,14 (2,5%) до $83 за барел.

В същото време цената на мартенските фючърси за американския пример WTI на Нюйоркската стокова борса (NYMEX) се подвигна с $0,38, до $76,72 за барел. По време на миналата тези контракти поевтиняха с $2,15 (2,7%) до $76,34 за барел.

През предходната седмица Brent поевтиня с 3,9%, а WTI - с 4,2%. Основният отрицателен фактор за международните пазари, в това число пазара на нефт, беше острата изразителност на представители на водещите международни централни банки, което усили вероятността от нови покачвания на лихвите, припомня MarketWatch.

" Петролът е сред чука и наковалнята или, с други думи, сред Фед и твърдото приземяване на стопанската система ", сподели Стивън Инес, ръководещ сътрудник в SPI Asset Management.

Междувременно броят на дейните петролни платформи в Съединени американски щати е намалял с две предходната седмица до 607, оповестиха от компанията за петролни услуги Baker Hughes. Броят на газовите добивни съоръжения се усилва с една единица и възлиза на 151 броя.

Обемът на търговия в понеделник евентуално ще бъде по-нисък от нормално, защото тържищата в Съединени американски щати са затворени поради Деня на президентите.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР