Цените на двата основни сорта петрол продължават да се увеличават

...
Цените на двата основни сорта петрол продължават да се увеличават
Коментари Харесай

Цените на петрола се повишават слабо

Цените на двата съществени сорта нефт не престават да се усилват на фона на разпродажбата на фючърси от огромните фондове, като вложителите не престават да се пробват да оценят по кое време пазарът ще прескочи ниските равнища и ще стартира да се възвръща след смекчаването на ограниченията, свързни с карантината н Съединени американски щати и Европа.

Колебанията на пазара не престават повече от седмица след спада на цената на майските контракти за вид WTI (миналия понеделник) до равнище от минус 40 $ за барел, вследствие на новината за липса тук-там за предпазване. Волативността на пазара съгласно специалистите сега се дължи на дейностите на ETF, които редуцират позициите си по юнските фючърси. Експертите не изключват и нов спад на цените до нулево равнище, преди да стартират да се възвръщат.

През втората половина на годината цените на петрола към този момент може да се чакат на равнище от 40 $ за барел, а към този момент се усещат и положителни сигнали от пазара Европа. Продължава и възобновяване на търсенето на Китай.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР