Цената на златото се повишава в петък сутринта, но според

...
Цената на златото се повишава в петък сутринта, но според
Коментари Харесай

Цената на златото се върна над $1670 за унция

Цената на златото се покачва в петък сутринта, само че съгласно резултатите от цялото трето тримесечие, завършващо през днешния ден, тя може да покаже спад, както и през второто тримесечие. А общото понижение на цената на благородния метал за тези шест месеца може надвишават 15%, коментарат анализаторите.

Според данни от днешната търговия, към 9:30 часа българско време цената на декемврийските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex се повишава с $7,4 или с 0,44%, до $1675,7 за тройунция.

В същото време на спот пазара жълтите кюлчета се търгуват по1665,80 долари за тройуния.

Декемврийските фючърси на среброто се намалиха с 0,94% до 18,703 $ за унция.

Цените на златото ненапълно се стабилизираха към 1670 $ за унция в петък, само че към момента бяха на път да се намалят за шести следващ месец, натискани от мощния $ и нарасналата рентабилност на държавните облигации на фона на упованията, че Федералният запас на Съединени американски щати ще продължи напред с нападателния си проект за потушаване на възходящата инфлация.

Стойността на скъпоценният метал понижа с близо 3% до момента през изтичащия септември и се търгува с към 20% под тазгодишния връх. Представители на Фед повториха тази седмица, че централната банка би трябвало да увеличи лихвените проценти на фона на непрекъснат инфлационен напън, даже с риск от известна икономическа болежка и разтърсвания на финансовите пазари. По-високите лихвени проценти покачват различните разноски за държане на кюлчета без рентабилност, намалявайки привлекателността им, написа Тrading Еconomics.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР