През последните три десетилетия многобройни инвестиционни тенденции и иновации обещаваха

...
През последните три десетилетия многобройни инвестиционни тенденции и иновации обещаваха
Коментари Харесай

Все повече милиардери се насочват към конкретни AI акции

През последните три десетилетия многочислени капиталови трендове и нововъведения обещаваха да трансформират корпоративна Америка, само че нито една от тях не оправда упованията.  Днес обаче виждаме смяна. Изкуственият разсъдък като че ли е на път да съперничи на интернет революцията, написа The Motley Fool. AI включва програмен продукт и системи, които могат да се учат и развиват независимо, като обезпечават успеваемост в съвсем всички браншове.

Въпреки капацитета на изкуствения разсъдък, специалистите от Уолстрийт не са съгласни с най-хубавите капиталови тактики. При Nvidia, основен AI бенефициент, някои милиардери напуснаха позициите си, както се вижда от последните подадени формуляри 13F за завършилото през март тримесечие. Други вложители като Филип Лафон, Кен Грифин, Израел Енглендер и Стенли Дръкенмилър  продадоха обилни количества акции на Nvidia.
 Тайни акции: Уорън Бъфет и мистериозната компания, в която влага милиарди
Тайни акции: Уорън Бъфет и мистериозната компания, в която влага милиарди

Милиардерът е вложил над $6 милиарда във въпросната компания и към този момент е ясно коя е тя

Nvidia процъфтява с помощта на своите графични процесори, които са от значително значение за приложенията на изкуствения разсъдък в центровете за данни. По-специално графичният процесор H100 е известен за образование на огромни езикови модели и за работа с генеративни AI решения. През предходната финансова година търсенето на графични процесори за изкуствен интелект удвои продажбите на Nvidia и усили приходите ѝ в сегмента на центровете за данни с 217%. Този растеж се дължи на ценовата мощност на Nvidia, защото огромното търсене разреши на компанията да увеличи цените на графичните процесори.
 Снимка 411526
Източник:

Историческите трендове обаче демонстрират, че новите технологии постоянно минават през първични балони, които провокират краткосрочна волатилност. Nvidia може да бъде уязвима, в случай че балонът на AI се спука. Освен това конкуренцията от страна на компании като Intel и AMD, както и вътрешната конкуренция от страна на огромни клиенти, които създават свои лични чипове с изкуствен интелект, може да повлияе на пазарната доминация и ценовата мощност на Nvidia.

Докато от Nvidia излязоха вложители милиардери, други акции от AI бранша също притеглят вниманието.

CrowdStrike Holdings - водач в региона на киберсигурността, означи нарастване на вложенията от милиардери като Кен Грифин, Израел Енглендер и Джон Овърдек. Платформата Falcon на CrowdStrike, която употребява изкуствен интелект за възстановяване на откриването на закани, докара до огромно задържане на клиенти и увеличение на разноските им за спомагателни модули, което тласна компанията към високи брутни маржове.

Palantir Technologies е друга компания, оперираща в AI бранша, която също се снабди с вложители милиардери. Платформата Gotham на Palantir подкрепя разбора на държавни данни, а платформата Foundry оказва помощ на бизнеса да рационализира активността си. Стабилният баланс на Palantir, която разполага с близо $3,9 милиарда в брой и е без задължения, я нарежда добре за един предстоящ напредък, разясняват борсови специалисти.
 Трите стълба на AI тактиката за милиарди на Марк Зукърбърг
Трите стълба на AI тактиката за милиарди на Марк Зукърбърг

Босът на Meta поема голям риск
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР