Девет души загинаха в сряда вечерта в северния мексикански щат

...
Девет души загинаха в сряда вечерта в северния мексикански щат
Коментари Харесай

Сцена на предизборно събитие се срути в Мексико. Загинаха девет души, над 50 са ранени

Девет души починаха в сряда вечерта в северния мексикански щат Нуево Леон, откакто сцена се срути по време на предизборна акция на партията „ Гражданско придвижване “.Новинатасъобщи губернаторът на щата Самуел Гарсия, представен от " Ройтерс ".

Над 50 души също са ранени, заяви в обществените мрежи губернаторът. Той посочи, че потърпевшите са осем възрастни и едно дете.

Хорхе Алварес Майнез, претендент за президент от центристката партия „ Гражданско придвижване “, съобщи, че ентусиазъм напразно е провокирал сриване на сцената по време на събитието в град Сан Педро Гарса Гарсия,близо до индустриалния център Монтерей.

Видеозаписът на случая демонстрира по какъв начин структурата ненадейно пада напред в тълпата, което кара политиците на сцената да бягат, с цел да се прикрият, а паникьосаните гости се разпръскват.

„ Никога не съм се сблъсквал с нещо толкоз ненадейно “, сподели Алварес Майнез пред кореспонденти, имайки поради какъв брой бързо се е усилил вятърът преди сценатада се срути.

Алварес Майнес написа, че самият той е добре, откакто е бил откаран в локална болница, само че членове на екипа му са били ранени, по тази причина той анулира мероприятията от акцията си.

Мексиканският президент Андрес Мануел Лопес Обрадор сервира съболезнованията си на роднините, приятелите и политическите поддръжници на потърпевшите.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР