На 22 май руските войски са продължили настъплението си в

...
На 22 май руските войски са продължили настъплението си в
Коментари Харесай

ISW: Руснаците настъпват на бойното поле във Волчанск, но и украинците постигат малък напредък

На 22 май съветските войски са траяли настъплението си в региона на обитаемото място Липци в Харковска област, само че промени на фронтовата линия не са настъпили. В рамките на град Волчанск обстановката остава динамична: и руснаците, и украинците реализират дребен прогрес. Това се споделя в нов отчет на основания във Вашингтон Институт за проучване на войната (ISW), оповестяват РБК-Украйна и " Фокус ".

Руски военни блогери настояват, че войските на Москва са постигнали дребен прогрес при Липци и край Зеленое, макар че ISW не откри удостоверение на тази информация.

Украинският боен наблюдаващ Константин Машовец рапортува, че съветското военно командване изтегля елементи от 7-и мотострелкови полк от настъпателни интервенции край Липци за отмора и възобновяване. Той означи, че съветските войски са нараснали числеността на групировката войски " Север “ до към 40 000 души и че забележителна част от нея остава в запас в Белгородска и Курска области.

Геолокационни фрагменти, оповестени на 22 май, демонстрират, че съветските войски са постигнали дребен прогрес във Волчанск. Допълнителни записи показват, че украинските сили са изтласкали съветски елементи от няколко къщи и са постигнали дребен прогрес в североизточната част на града. Бойната конюнктура в обитаемото място е динамична.

Говорителят на украинското поделение, настоящо на Харковско направление, увери, че Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) управляват по-голямата част от Волчанск.

Руските войски не престават да притеглят пехотни групи за опити за пробив, по-специално към обитаемото място Липци в Харковска област. Това разгласи в ефира на телемараона представителят на Националната армия на Украйна Руслан Музичук, предава УНИАН.

Той означи, че на Харковско направление през последните дни не е имало огромен брой сблъсъци; руснаците не престават да притеглят пехотни групи за опити за пробив, по-специално към село Липци, само че те са били разкрити и премахнати. По думите му Русия употребява огромен брой самолети за нанасяне на удари с управляеми бомби за заличаване на обитаеми места и украински отбранителни позиции в региони, където се пробва да реализира триумф.

" Като цяло през миналото денонощие няма нахлуване на съперника в Харковска област “, означи Музичук.

Представителят на Националната армия сподели, че най-голямата интензивност на руснаците през миналото денонощие е била на Покровско и Кураховско направление - съвсем една трета от всички конфликти. Опити за пробив е имало и в региона на Харков.

" Активността в други сектори на фронта, в това число в региона на Часов Яр, не понижа доста, съперникът се опита да държи в напрежение цялата отбранителна линия “, добави Музичук.

По думите му съветската войска употребява бронирана техника на Купянско и Лиманско направление.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР