Цената на златото се повишава, като темпът на растеж се

...
Цената на златото се повишава, като темпът на растеж се
Коментари Харесай

Златото поскъпва след решенията на Фед

Цената на златото се покачва, като темпът на напредък се форсира след публикуването на резултатите от съвещанието на Федералната аварийна система (FRS) на Съединените щати, демонстрират данните от търговията.

Златото нарастна до 1740 $ за унция в четвъртък, откакто скочи с 1% в предходната сесия, защото ръководителят на Федералния запас Джеръм Пауъл сподели, че евентуално ще стане уместно да се забави темпът на повишение на лихвените проценти според от инфлационната и икономическата картина. Неговите по-малко ястребови мнения натежаха върху $ и доходността на държавните облигации, като в същото време поддържаха цените на жълтите кюлчета, написа Тrading Еconomics.

В сряда вечерта цената на августовските фючърси за злато на нюйоркската борса Comex набъбна с 8,1 $, или 0,47%, до 1725,8 $ за тройунция. В четвърътък сутринта наклонността продължава - към 9:30 часа българско време котировките за жълтия метал се подвигнаха до 1737,60 $ за една тройунция.

На спот пазара скъпоценният метал се търгува по 1738,35 за унция, осведоми Ройтерс.

Септемврийските фючърси на среброто се повишиха с 1,29% до 19,306 $ за унция.

На приключилото през вчерашния ден съвещание Федералният запас на Съединени американски щати предстоящо увеличи главния лихвен % до равнище от 2,25-2,5% годишно. Лихвеният % беше нараснал със 75 базисни точки за втори следващ път. Регулаторът отбелязва, че би било уместно по-нататъшно нарастване на целевия лихвен диапазон.

Този ход на регулаторът докара до релативно намаляване на $ и спада в доходността на американските държавни облигации и надлежно до повишаване цената на златото.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР