Цената на тока ще остане непроменена, въпреки предстоящото намаление на

...
Цената на тока ще остане непроменена, въпреки предстоящото намаление на
Коментари Харесай

Цената на тока се запазва, въпреки поевтиняването на газа

Цената на тока ще остане непроменена, макар идното понижение на цената на природния газ. Това съобщи ръководителят на енергийния регулатор Иван Иванов съобщи след съвещание, където бе прегледано предлагането на "Булгаргаз " да понижи със 7,29 на 100 цената на природния газ за четвърто тримесечие на 2017 година

"Дори да бъде одобрено понижението, няма да има смяна в цената на тока и топлинната сила. Тази цена, която ще влезе в действие от 1 октомври, се съпътства и от смяна в мрежовите услуги, тъй като влиза в действие нов входно-изходен тарифен модел. Тарифите, които към този момент бяха оповестени от "Булгартрансгаз ", плануват известно нарастване на цените за достъп и транспорт, като това нарастване е най-голямо точно към консуматори, които имат неравномерно сезонно ползване на природен газ ", изясни Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той акцентира, че топлофикациите са най-силно наранени, тъй като те имат ползване на природен газ на първо място през есенно-зимния сезон.

Председателят на КЕВР сподели още, че изчисленията показвали, че това води до нарастване на разноските за мрежови услуги с повече от 2,5 на 100. "Това значи, че сумарното изменение е под 5 на 100 и няма съображение КЕВР да поправя цените на топлинната и високоефективна електрическа сила ", добави Иванов.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР