Цената на шофьорския курс за B категория ще бъде увеличена

...
Цената на шофьорския курс за B категория ще бъде увеличена
Коментари Харесай

Задава се страшен удар по джоба на кандидат-шофьорите

Цената на шофьорския курс за B категория ще бъде увеличена с 400-500 лв., а за тежките категории - до 700 лв., предвижда Йонко Иванов, ръководител на Съюза на преподавателите по авто-мото подготовка пред БНР.

В две от наредбите са прокарани лобистки ползи, които ще доведат до неведнъж увеличение на цената на шофьорския курс, твърди Иванов. Според него те не са „ в плюс нито на образователния център, нито на жителите “.

От сектора приготвят протестни дейности против управлението на „ Автомобилна администрация “ и желаят неговата оставка. От Съюза считат, че управлението е довело до „ цялостна бъркотия в метода на образование на водачите на МПС “, по тази причина желаят среща с премиера. Планира се общонационален инструкторски митинг в цялата страна, чиято дата ще се посочи.

В момента в доста региони на страната има по 50-80-120 души, които чакат за изпит, в последната година и половина не е назначен нито един ръководител на изпитни комисии, а дефицитът на такива води до нови корупционни практики, с цел да могат хората да се явят на изпит, разясни Иванов.

Той разяснява тематиката във връзка оповестения за публично разискване план, с който се трансформира Наредбата за изискванията и реда за образование на бъдещи водачи.

„ В дните, когато се пускат датите за изпит, всички изпадаме в нервна рецесия, с цел да вземем някаква дата за изпит, сякаш е обстановката през 80-те години, когато се редяхме за банани и портокали преди Нова година “, съобщи Иванов.

„ До момента разрешителното се даваше от Министерството на превоза, в този момент се вкарват още 4 нови институции “, уточни той и дефинира като " скандално " условието образователна активност да се записва като търговски обект. „ Ние не сме нито продавачи на пуканки, на банички или на нещо друго, с цел да имаме комерсиална регистрация “, акцентира Йонко Иванов.

Вкарва се още едно условие: колите да бъдат благосъстоятелност на образователния център. При състояние, че имаме 900 компании, няма и 8% от всички тези, чиито коли да са благосъстоятелност на образователен център. В момента има образователни центрове, които имат по 15-17 преподаватели с техни коли, те са си сключили контракт, заплащат си всички наемни връзки, уточни Иванов.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР