Целият състав на Пътна полиция ще бъде ангажиран за предстоящите

...
Целият състав на Пътна полиция ще бъде ангажиран за предстоящите
Коментари Харесай

Целият състав на Пътна полиция излиза на проверки по Великден

Целият състав на " Пътна полиция " ще бъде зает за идните великденски празници, с цел да следи за сигурността на придвижването по пътищата, информира гл. контрольор Лъчезар Близннаков, представен от пресцентъра на Министерство на вътрешните работи. Очаква се в приложимост да влязат всички механически средства за надзор на скоростта.

Близнаков моли шофьорите да се преценяват с въведените ограничавания на скоростта, да карат умерено и търпеливо, и да не подхващат рискови изпреварвания. Водачите с нападателно държание ще бъдат извеждани от транспортния поток и обширно проверявани. В цялата страна ще се правят засилени инспекции за приложимост на алкохол и наркотични субстанции.

Екипите на " Криминална полиция " също няма да почиват по празниците. " Гражданите обаче също би трябвало да бъдат виновни. Нека тези, които няма да пътуват да са бдителни и алармират в полицията, в случай че виждат лица със подозрително държание ", призова инспектор Росен Белишки от Главна дирекция " Национална полиция ". От полицията поучават хората да употребяват здрави порти и заключващи патрони висок клас. За дограмата е добре да се ползват  райбери или здрави обкови. 

Министерство на вътрешните работи ще следи строго и за спазването на противоепидемичните ограничения и на публичния ред. Служителите на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ” към този момент са направили инспекции в 1536 православни храма и манастири дали са подхванати нужните ограничения. Обърнато е изключително внимание на организацията за пожарна безопасност на местата за палене на свещи. На църковните чиновници са дадени инструкции за ограничение на предпоставките за пораждане на пожари, както и за прецизно съблюдаване на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.

Ще има дежурни пожарникари в най-големите църкви. Ще има и всеобщо наличие на униформени към храмовете, които ще наблюдават да няма скупчване. Екипи на полицията ще има и по автогари и жп гари. 

По Великден единственото ограничаване на автомагистрала поради ремонт е сред пътните възли " Чирпан - Изток " и " Стара Загора " на Автомагистрала " Тракия ", зоната към катедралата " Свети Александър Невски " в столицата ще бъде отцепена за коли по време на Великден.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР