Съдът реши окончателно: Тъщата на Пейо Пеев - Красимира Трифонова,

...
Съдът реши окончателно: Тъщата на Пейо Пеев - Красимира Трифонова,
Коментари Харесай

Съдът реши окончателно: Красимира Трифонова остава зад решетките

Съдът реши дефинитивно: Тъщата на Пейо Пеев - Красимира Трифонова, упрекната в убийството му, остава за непрекъснато в ареста.

Апелативният съд удостовери решението на Софийския градски съд от предходната седмица и не почете желанието на обвинената за по-лека мярка.

Дъщеря ѝ Габриела Славова, упрекната дружно с майка си за тежкото закононарушение, е под домакински арест. За децата и се грижат родителите на Пейо, те упорстват децата да останат при тях до края на правосъдния развой.

Тъщата, упрекната за убийството на шурей си в София, е посланик с над 30 години стаж и някогашен консул в Тайланд. Пред съда отбраната и още веднъж изиска назначение на правосъдно здравна експертиза, поради влошеното и здравословно положение.

Искането беше отхвърлено. Пред съда Трифонова сподели, че е почтена и няма общо с това закононарушение, както и че против нея работила незаконна организация за покушения.

" Тя е почтена, не е направила това закононарушение и ние ще използваме всички законови способи и начини в нейна отбрана да се осъществя правото ѝ на отбрана ", съобщи Димитър Вълков, юрист на Красимира Трифонова.

Според проверяващите обаче има задоволително доказателства, че точно майката и дъщерята Габриела са удушили 44-годишния мъж в автомобил пред домът им на ул. " Елемаг ".

Колата с натрупа беше открит опожарен на Витоша. В правосъдната зала беше и обществената работничка, която е първата водила случая с двете деца на Габриела, на 6 години и на 8 месеца.

Тя описа, че децата са били в риск- неглижирани и оставяни сами. Майката пък заплашвала обществените служащи.

" Има изпратени писмени закани с текстове - режете си телата, протекция на детето е равно на WC ", разяснява Мориел Георгиева, очевидец по делото.

Предполага се, че претекстът за закононарушението са наставнически права. Голямото дете е на Пейо, само че преди няколко седмици някогашният народен представител Велико Минков потвърди, посредством ДНК тест че бащата на бебето е той.

Велико и околните на Пейо не престават да се събират пред всяко съвещание с искане децата да не се връщат при майката.

" Психичното ѝ положение не е положително. В същото време желаят децата да им бъдат предоставени. В последна сметка кой ще бъде този, който ще се подпише и кой ще поеме отговорност, в случай че нещо се случи с децата ", сподели още Иванка Пеева, майка на Пейо Пеев.

Един от претекстовете на апелативния съд да остави Красимира Трифонова за непрекъснато в ареста е, че към момента има риск, тя да извърши ново закононарушение.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР