Целият наличен състав на Столичната полиция ще бъде използван за

...
Целият наличен състав на Столичната полиция ще бъде използван за
Коментари Харесай

Изкарват целия наличен състав на СДВР

Целият разполагаем състав на Столичната полиция ще бъде употребен за обезпечаване на спокойствието на жителите и радостното посрещане на Новата година, заяви на брифинг основен контрольор Борислав Муеров, шеф на отдел „ Охранителна полиция” към Столична дирекция на вътрешните работи.

Гл. контрольор Муеров напомни, че от 14.00 часа през днешния ден се не разрешава придвижването от ул. „ Г.С. Раковски “ по бул. „ Цар Освободител “ и от бул. “Княз Александър Дондуков” по бул. „ Цар Освободител “.

Вече стартират да се построяват и 8-те пропусквателни пунктове за концерта на пл. „ Княз Александър І”. Препоръките към всички жители, които са решили да посрещнат Нова година на площада, са да не носят неразрешени предмети и обемисти багажи.

Гл. контрольор Борислав Муеров изясни, че инспекциите ще се реализира на случаен принцип, само че не би трябвало да тормозят жителите. Той посъветва хората да бъдат търпеливи и си плануват задоволително време за прекосяване през контролните пунктове. Няма да седопускат лица във очевидно нетрезво положение, както и такива, които носят със себе си оръжие, пиротехнически произведения или други рискови предмети.

От 14.00 часа в столицата ще има засищане на екипи на „ Пътна полиция “, осведоми и Любомир Костадинов от отдел „ Пътна полиция “ към Столична дирекция на вътрешните работи

Той посочи, че екипите ще са ангажирани със засилени инспекции на водачите за приложимост на алкохол и опиати. По думите му по автомагистралите също ще има засилено полицейско наличие.

„ Няма да има чиновници, които да почиват, само че няма по какъв начин да има служител на реда на всяко кръстовище “, уточни Любомир Костадинов, като посочи, че в Студентски град в избрани часове чиновниците на реда ще правят засилени инспекции.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР