Цели 30 години след Обединението на Германия почти половината от

...
Цели 30 години след Обединението на Германия почти половината от
Коментари Харесай

Защо източногерманците се чувстват граждани втора категория

Цели 30 години след Обединението на Германия съвсем половината от източногерманците не престават да се усещат като жители второкласен. Това демонстрира настоящо допитване на социологическия институт " Инфратест Димап " за публичната телевизия АРД. В него 43 % от интервюираните споделят, че се възприемат тъкмо тока – като жители второкласен. 49 на 100 са на противоположното мнение.

В новите (източногермански) провинции четирима на всеки 10 германци са се определили категорично като " източногерманци ", и единствено 52 % като " германци ". В старите (западни) провинции 76 % се възприемат като " германци ", а 18 % като " западногерманци ", показва АРД.

Изтокът счита Германия за по-малко сплотена от Запада

На въпроса до каква степен Изтокът и Западът са се сближили в това време, 62% от източногерманците дават отговор с " по-слабо или въобще не ", а 35% - " доста мощно или мощно ".

Друг забавен резултат е във връзка с дяснопопулистката партия " Алтернатива за Германия ": повече от половината (54%) от източногерманците виждат в нея опасност за демокрацията против 67% в Западна Германия.

За представителното изследване на " Инфратест Димап ", извършено сред 28 и 30 август, са били интервюирани 1310 души - 410 респонденти от Източна Германия и 900 от Западна Германия. Репортажът, за който е предопределено допитването, е .

Още по тематиката може да видите тук:

Изтокът още не е наваксал изоставането си

To view this video please enable JavaScript, and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video

Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР