Цел на конкурса: Да се популяризират българското слово и песен

...
Цел на конкурса: Да се популяризират българското слово и песен
Коментари Харесай

Национален конкурс за поезия, проза и песен „Поезия и песен на Балкана“

Цел на състезанието: Да се разпространяват българското слово и ария с тематики за хубостта и величието на Балкана, славното ни историческо минало, прелестите на българската природа, добродетелите на нашия народ и патриотичните му стремления. Да се подтиква креативният капацитет на участниците и да им се даде опция за театрална изява.
Регламент:
Националният конкурс за лирика, прозаичност и ария „Поезия и ария на Балкана“ се провежда от Община Дряново, НЧ „Развитие-1869“, Съюз на българските писатели – София, Съюз на българските композитори – София и се организира на всеки три години в границите на Националните културни празници „Поезия и ария на Балкана“ в гр. Дряново.В състезанието вземат участие фенове, реализатори на художествено слово и ария от всички възрасти, разпределени в три групи:І -ва група – самостоятелни участници до 14годиниІІ -ра група – самостоятелни участници над 14годиниІІІ – та група – групови изпълненияВреметраене на осъществяванията:индивидуални – до 6 мин.групови – до 15 мин.Журито има право при неточно съблюдаване на регламента за времетраенето да прекъсва осъществяването.Премирането се прави от тричленно жури – сценичен възпитател, артист, представител на организаторите/за художествено слово/ и музикален възпитател, музикант, представител на уредниците /за песен/. Награден фонд на състезанието:индивидуални участници до 14години:І – во място – 80 леваІІ – ро място – 60 леваІІІ – то място – 40 леваиндивидуални участници над 14години:І – во място – 140 леваІІ – ро място – 120 леваІІІ – то място – 100 левагрупови осъществявания:І – во място – 260 леваІІ – ро място – 220 леваІІІ – то място – 180Наградените от І до ІІІ място на предишни издания на състезанието нямат право да вземат участие с творби, с които към този момент са взели участие.Журито има право да понижава и усилва броя и размера на премиите в обособените групи.Не се позволява повече от един колективен рецитал и не повече от трима самостоятелни реализатори от една институция.Всички разноски по пребиваването са за сметка на участниците.Организаторите не поемат ангажимент за резервации на хотел.Краен период за изпращане на поръчки 10.06.2022г.Заявките изпращайте на адрес:
5370 гр. Дряново, ул. Стефан Стамболов №32, Народно читалище „Развитие-1869“ или на e-mail: [email protected]; Телефон за спомагателна информация: 0878974838.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР