Царевичният продукт се получава чрез смилане на царевица до постигане

...
Царевичният продукт се получава чрез смилане на царевица до постигане
Коментари Харесай

За ползите от царевичен грис

Царевичният артикул се получава посредством мелене на царевица до реализиране на прахообразна текстура под формата на брашно или грис. Можем да го срещнем в друга цветова гама - от жълт, бял, наследник или червен според от сорта царевица, който е употребен.

За разлика от брашното, направено от пшеница, царевичното не съдържа глутен, което го прави уместно за приложимост от хора, страдащи от цьолиакия (непоносимост към глутен). Освен това наличието на мазнини в него е доста по-малко, което го прави желан артикул за здравословно хранене. Полезните му качества се допълват и от обстоятелството, че в него няма холестерол и е метод за справяне с наднорменото тегло, както и за предварителна защита от развиването на сърдечно-съдови болести.

Също царевичното зърно е богато на минерали и витамини, нужни за положителното здраве на индивида. Само в 100 грама царевичен грис се съдържат 18 съществени аминокиселини, както и магнезий, желязо, малко фосфор, калий, селен, витамин В6, В 9, В 12, А, Е, К и други.

Въглехидратите в царевичния грис съставляват 76% от калориите в него, осигурявайки огромна част от силата, която дава на организма. Те са такива, че защищават от развиване на диабет, сърдечно-съдови болести и някои типове рак.

 Царевичен грис

Фибрите, от своя страна, предават възприятие на задоволеност, също и не разрешават появяването на запек. Една чаша царевичен грис съдържа 8.9 грама фибри, което се равнява на 36 на 100 от дневните потребности при дамите и 23 на 100 за мъжете.

Благодарение на съдържащото се желязо се задействат избрани ензими в човешкото тяло за производството на сила. Освен това оптималното количество на желязо в тялото усъвършенства превоза на О2, подпомагайки еритроцитите (червените кръвни клетки) в техния транспорт.

Този химичен детайл играе значима роля за естествената мозъчна функционалност като задейства ензими, нужни за производството на невротрансмитери (химическо сигнално вещество на нервната система).

А фосфорът в царевичното брашно взе участие в структурата на ДНК, образува съставен елемент от клетъчните мембрани, също е от витално значимо значение за поддържане на костите ни в положително здраве.

Освен че е доста потребен, царевичния грис е доста апетитен и постоянно участва в разнообразни кулинарни изкушения. От него могат да бъдат приготвени страхотни тестени произведения, да се употребява като добавка в някои супи, за изработката на каша (качамак) или под формата на италианска полента, с малко добавка сирене и масло и други. Често се употребява и като средство за паниране на риба или пилешко месо.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР