„Трябва да си припомни, че преди години Иран отклони и

...
„Трябва да си припомни, че преди години Иран отклони и
Коментари Харесай

Соломон Паси сравни небесния екшън на Борисов с драма, изживяна и от Меркел! Това обаче нямало да се случи с други двама световни лидери

„ Трябва да си напомни, че преди години Иран отклони и аероплан, на който хвърча немския канцлер Ангела Меркел. Заради това тя бе принудена да кръжи над два часа над Турция “. Това съобщи Соломон Паси за отклонения от Иран държавен аероплан, с който министър председателят Бойко Борисов пътува към Саудитска Арабия.



Бившият ни външен министър обаче бе безапелационен в едно: „ Иран спря полета на Меркел и на Борисов, само че няма да посмее да спре самолета на Доналд Тръмп и Владимир Путин “.

Паси бе запитан дали България попадна в дипломатическа стихия поради държавния ни аероплан и отговори: „ Това е маловажно. България си е подготвила настояванията и питания към Иран за случилото се “.

Соломон обаче напомни: „ Иран има карма със Запада. Има отдавнашни наказания на ирански полети над Европа, има и нови и нови наказания, които им се постановат “.

„ Все отново би трябвало да не забравяме, че държавният ни аероплан е летял към Саудитска Арабия, който е най-големият зложелател на Иран. С това деяние тя демонстрират позицията си към другата арабска страна. Но не считам, че това нещо би трябвало да се взима доста насериозно и да се прави огромен проблем “, сподели Паси.

Бившият външен министър от кабинета на Царя разяснява и за какво Негово Величество е с Борисов в Саудитска Арабия : „ Царя има солидно въздействие в арабския сват. Премиерът направи доста самоуверен дипломатически ход като го предложения в делегацията си “.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР