Трябва да разглеждаме културното наследство в неговата цялост и пълнота.

...
Трябва да разглеждаме културното наследство в неговата цялост и пълнота.
Коментари Харесай

Карадайъ и вицепрезидентът на Европа Ностра с формула за Бранд България

Трябва да преглеждаме културното завещание в неговата целокупност и цялост. Защото цялото е доста по-голямо от механичния общ брой от обособените части. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ по време на срещата си в Народното събрание с Пийт Яспърт, вицепрезидент на „ Европа Ностра ”. Това е най-голямата неправителствената организация за запазване и разпространение на културно-историческото завещание на Европа.

Пийт Яспърт е в България по покана на медия „ Стандарт ” и провежданата от нея към този момент 12 години акция „ Чудесата на България ”. Експертът дойде у нас за интернационалния конгрес на медията: „ Бранд България – докосни Чудесата ”, който се организира в партньорство с Националния ръб по туризъм, с цел да показа европейския опит в изработването на национални марки. Международният специалист показа и двата културно-исторически хъба на „ Европа Ностра ” – в Краков и в Атина, където страната ни може да се включи с планове. Мустафа Карадайъ също взе участие по-късно в конференцията.
-->
В срещата в Народното събрание участваха още водачът на европейските либерали Илхан Кючюк, вицепрезидентът на международните либерали Хамид Хамид, зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи, заместник-председателите на Движението Станислав Анастасов и Халил Летифов, съвсем всички депутати на Движение за права и свободи.

Движение за права и свободи е третата политическа мощ в България, първата учредена партия у нас след настъпването на демокрацията, показа Движението Карадайъ. Движение за права и свободи е учредена на философията на заедността, олицетволяваща единството на многообразието. Неин създател е доктор Ахмед Доган, който през днешния ден е почетен ръководител на Движение за права и свободи, изясни водачът на Движение за права и свободи. Той акцентира, че партията постоянно дава път на младите, с цел да има последователност на поколенията и предаване на опита в Движение за права и свободи.

Представяйки депутатите на Движение за права и свободи, Мустафа Карадайъ акцентира, че това е единствената парламентарна група, в която са показани доста от другите етноси в България.

Опитът на „ Европа Ностра ” е доста значим при изработването на Бранд България, акцентира основният редактор на медия „ Стандарт ” Славка Бозукова, началник на акцията „ Чудесата на България ”. Тя акцентира, че Пийт Яспърт е изискал среща с Движение за права и свободи, тъй като Движението е партията, която интензивно доста работи за опазване и развиване на българския културен код.  Тя напомни, че евродепутатът Искра Михайлова, която е и заместник-председател на групата „ Обнови Европа “, е създател на самодейността " Българското културно-наследство - част от европейското културно завещание ", а кметовете на Движение за права и свободи са приели за идея опазването и популяризирането на богатото ни културно завещание, отделяйки най-вече средства за разкопки и социализация.

Мултикултурологичността на Движение за права и свободи е фантастична, тя е изключително значима за Бранд България, сподели Пийт Яспърт. И изясни, че в сполучливите национални марки залагат точно на единството, формирано от благосъстоянието на другите етноси.

За да се развива културно-историческият туризъм, едно място би трябвало да е положително за живеене, положително за правене на бизнес, елементарно за посещаване и да се развива, с цел да има бъдеще, сподели Яспърт. И изясни, че културно-историческото завещание е еднаквост. Загубим ли го, губим всичко.

Европа би трябвало да знае, че Бранд България е роман не за разделяне, а за обединяване и би трябвало да го създадем с изразните средства, с които ще ни схванат, съобщи и Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Националния ръб по туризъм.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР