Трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни

...
Трябва да има писмено коалиционно споразумение с ясни и конкретни
Коментари Харесай

Нинова настоява за коалиционно споразумение преди разговор за министри

" Трябва да има документално съдружно съглашение с ясни и съответни политики. Едва по-късно да се дефинира конструкция и личен състав на Министерски съвет ". Това е декларирала Корнелия Нинова, водач на Българска социалистическа партия в оставка, представена от партийния пресцентър. Тя се е срещнала с ръководителите на работните групи от левицата, които предходната седмица участваха в интензивните договаряния по съставянето на съдружен кабинет. Срещите, които бяха проведени от спечелилата изборите " Продължаваме промяната, бяха по 18 ресора, свързани с ръководството на страната. По множеството от тях е имало единодушие, твърди съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. Същото разясняват и от Българска социалистическа партия, само че настояват, че остават и " противоречиви въпроси ".

" По време на полемиките с другите партии беше реализирано единодушие по редица въпроси, само че остават и такива, които са противоречиви. По тях предстоят спомагателни диалози и лидерска среща ", се показва още известието на " Позитано " 20. По информация на " Сега " един от тези противоречиви въпроси е под чия " шапка " да е Агенция пътна инфраструктура (АПИ). Дали да остане към районното министерство или да бъде преместено в транспортното. " Има различие по тематиката сред четирите договарящи обединения и по тази причина крайното решение ще е на водачите ", изясни участник в договарянията.

Според него лидерските диалози за това по какъв начин да наподобява новият Министерски съвет и съответно за имена на кандидат-министри ще стартират от на следващия ден, само че ще са " отвън прожекторите ". Миналата седмица полемиките по управническите цели бяха излъчени онлайн, като продължаваха с часове. 

" За нас преди всичко е значимо да бъдем общественият дирек в бъдещото ръководство и да защитим децата, и младите фамилии, работещите, бедните и пенсионерите, дребния и междинен бизнес ", е показала Нинова пред съпартийците си.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР