Трупът на 115-годишната Хендрике ван Андел-Шипер, която е била известна

...
Трупът на 115-годишната Хендрике ван Андел-Шипер, която е била известна
Коментари Харесай

Труп на 115-годишна жена разкрива тайната на безсмъртието

Трупът на 115-годишната Хендрике ван Андел-Шипер, която е била известна като най-възрастната здрава жена, съгласно учените крие ключа към разгадаването на безсмъртието.

Родената през 1890 година Хендрике ван Андел-Шипер нямала никакви проблеми с паметта до гибелта си, а изцяло хубавичко ѝ кръвоносна система удивлявала лекарите.

След кончината ѝ през 2005 година тялото на Андел-Шипер било дарено за научни проучвания.

При разбор на кръвта ѝ научният екип от Холандия е разкрил, че при привършване на потенциала от стволови кафези в кръвта, производството на тъкани се лимитира и те стартират да стареят.

 Кръв

Според това изобретение, в случай че на остарелите тъкани им бъдат инжектирани спомагателни стволови кафези, е изцяло допустимо остарелите кафези да възвърнат младостта си.

Изследователите оповестяват, че тайната на младостта и безсмъртието може да бъде разгадана само посредством положението на кръвта ни. Научния екип счита, че точно регенерирането на тъкани посредством стволови кафези е ключът към безконечната младост.

В случая на Хендрике ван Андел-Шипер резултатите са посочили, че дамата е умряла, поради понижения брой на стволови кафези в кръвта.

Това кара учените от Медицинския център на университет в Амстердам да считат, че трансплантацията на стволови кафези може да удължава живота.

 Мъртва Жена

След наблюденията си върху моделите на разновидност в белите кръвни телца, учените допускат, че техния брой може да оказва въздействие върху регенерирането на стволови кафези.

Смята се, че всеки човек се ражда с към 20 000 кръвни стволови кафези, като с придвижване на възрастта броят на дейните кафези понижава, до момента в който не стигне т.нар точка на безсилие.

След като доближат до положение на привършване, стволовите кафези стартират да умират и опцията на тялото да възвръща тъканите и клетките си от ден на ден понижава.

Медицинският екип в Амстердам са решени да открият още какво е предпазило Хендрике ван Андел-Шипер от заболявания като Алцхаймер и рак, като сравнят нейни кафези с клетките на човек, който се намира в най-голяма непосредственост с нейната възраст.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР