Трудноподвижни граждани щке могат отново да кандидатстват по Националната програма

...
Трудноподвижни граждани щке могат отново да кандидатстват по Националната програма
Коментари Харесай

Бургас по-достъпен за хората с увреждания

Трудноподвижни жители щке могат още веднъж да аплайват по Националната стратегия за налична жилищна среда и персонална подвижност на Министерство на труда и обществената политика за 2024 година.Това оповестиха днесх от пресслужбата на Общината.

„ От началото на програмата до момента, локалната власте сложила общо 75 рампи и подемни платформи за налична жилищна среда. С тяхното осъществяване хората в неравностойно състояние могат свободно и независимо да се придвижват отвън дома си “, казакметът Димитър Николов.

Желаещите би трябвало да заявят това до 20 март, в това число, в Община Бургас, която поема координацията на целия развой.

Повече детайлности на тел.0895 055 863

И през актуалната, както и през всички минали до момента акции, Община Бургас ще поеме напълно координацията на процеса и разноските за правене на капиталовите планове на претендентите, които са подали документите в период.

Програмата подкрепя както живеещи в панелни блокове, по този начин и в еднофамилни къщи. В първия случай кандидатстването за помощта се реализира от сдруженията на притежателите в етажната благосъстоятелност в блоковете, в които има хора с трайни увреждания, придвижващи се с колички. Във втория случай се прави от притежателите на самостоятелните жилищни здания (къщи). Хората с трайни увреждания би трябвало да бъдат с непрекъснат или сегашен адрес в постройката, за която аплайват.

Подробна информация за изискванията и документите за кандидатстване може да откриете на страницата на Министерството на труда и обществената политика:https://www.mlsp.government.bg/natsionalna-programa-za-dostpna-zhilishchna-sreda-i-lichna-mobilnost-1
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР