Огнище на птичи грип в птицевъден обект за отглеждане на

...
Огнище на птичи грип в птицевъден обект за отглеждане на
Коментари Харесай

Огнище на птичи грип в Константиново

Огнище на птичи грип в птицевъден обект за развъждане на патици мюлари в село Константиново, община Симеоновград, област Хасково установи Българската организация по сигурност на храните. В обекта се отглеждат към 6300 патици.

Около засегнатия животновъден обект е избрана 3-километрова защитна зона, в която попадат: от община Симеоновград с. Константиново и община Харманли– с. Поляново. В 10-километровата следена зона са: от община Димитровград селата Златополе и Райново; хаскоовските Александрово, Нова Надежда, Стойково, Родопи и Брягово; град Симеоновград и от община Харманли- с. Преславец.

С цел ограничение на заболяването и недопускане на разпространяване, ще бъдат подхванати дейности за умъртвяване по човечен метод на заболелите и контактни патици в обекта, осведомят от БАБХ.

Извършва се епизоотично изследване и следене на придвижванията на домашни и други птици, артикули и странични скотски артикули, добити от тях, фураж за птици, както и на транспортните средства, свързани с софтуерния развой в обекта.

БАБХ припомня, че патешко месо и артикули, добити в обект, в който е открито огнище на инфлуенца по птиците, не съставляват заплаха за човешкото здраве.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР