Тропическа буря предизвика наводнения и свлачища и взе 132 жертви

...
Тропическа буря предизвика наводнения и свлачища и взе 132 жертви
Коментари Харесай

Наводнения и свлачища във Филипините взеха 132 жертви; 2,4 милиона души са засегнати

Тропическа стихия провокира наводнения и свлачища и взе 132 жертви във Филипините, като повече от 2,4 милиона души са наранени от естественото злополучие , съобщи ДПА.

В неопределеност са 34 души, а над 100 са ранени , заяви националната работа за реагиране при бедствия.

Шестдесет и един от починалите са от южната провинция Магинданао, където над 100 къщи са били отнесени от придошлите води или са били повлечени от свлачища. Все още в неопределеност са 17 души в Магинданао. Властите споделиха, че на този стадий е по-малко евентуално някой от тях да е оживял.

Филипинският президент Фердинанд Маркос-младши взе участие през днешния ден в оглед от въздуха на потърпевшите региони в Магинданао и акцентира нуждата управляващите да обновят самодейностите за надзор при наводнения, с цел да се оправят с измененията в околната среда. Маркос-младши сподели, че е забелязал, че множеството планински региони в засегнатите елементи на страната са били обезлесени, което е асъдействало за опасността от наводнения и свлачища.



" Трябва да включим засаждането на дървета в нашия надзор на наводненията ", сподели той.

Тридесет и две от жертвите са от провинциите Кавите, Лагуна, Батангас, Кесон и Рисал, заяви районната организация за бедствия. Хората са се удавили при наводнения, затрупани са били от свлачища или са били премазани от срутени структури.

Двадесет и двама души откриха гибелта си в региона на Западни Висаи, а за още 17 оповестиха други наранени провинции.

Бурята Налге донесе проливни дъждове дни преди да доближи сушата в източните Филипини в събота. Тя се измести от Филипините, до момента в който нова тропическа стихия, движеща се към източното крайбрежие на страната, отслабна и се чака да премине през идващите 12 часа, сподели метеорологичната работа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР