Трима цивилни израелски граждани бяха убити, а други шестима бяха

...
Трима цивилни израелски граждани бяха убити, а други шестима бяха
Коментари Харесай

Кървав терористичен акт на спирка в Йерусалим, трима убити и шест ранени

Трима цивилни израелски жители бяха убити, а други шестима бяха ранени, двама от които тежко, при терористична офанзива на спирка на входа на Йерусалим в четвъртък сутринта. Това оповестява The Times of Israel. Нападателите - двама бойци от палестинската формация Хамас, бяха убити на място.


Убитите жертви бяха разпознати като Ливия Дикман (24 г.), равин арбитър Елимелех Васерман (73 г.) и Хана Иферган (60 г.).

Според полицията към 7:40 сутринта двама въоръжени палестинци са излезли от кола на улица " Вайцман " на основния вход на израелската столица и са разкрили огън по хората на автобусна спирка.


Полицията заяви, че двама бойци, които не са били на работа, и въоръжен граждански в региона са отвърнали на огъня, убивайки двамата терористи.

Нападателите са разпознати като братята Мурад Намра (38 години) и Ибрахим Намра (30 години) от квартал Сур Бахер в Източен Йерусалим. Те са били членове на " Хамас " и преди този момент са били в пандиза за терористични действия.

От фрагментите се вижда, че терористите са били въоръжени с автомат М-16 и револвер. При огледа на автомобила служителите на реда разкрили огромно количество муниции. Служителите на реда оглеждат региона, с цел да изключат опцията за нови набези.

Кървавото нахлуване се случи в миг, когато примирието сред Израел и Хамас в линията Газа тече към този момент шести ден.

 

Превод и редакция: ни

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР