Трима министри в 49-ото Народно събрание имат връзка с Пловдив.

...
Трима министри в 49-ото Народно събрание имат връзка с Пловдив.
Коментари Харесай

Имоти по море и планина: Изскочи още един министър-милионер

Трима министри в 49-ото Народно заседание имат връзка с Пловдив. Това са Галин Цоков, който идва от Пловдивския университет, тикащият ни към война Тодор Тагарев, роден в Стамболийски и Кръстю Кръстев, някогашен шеф на Драматичния спектакъл. 

Проверка на „ Марица “ сподели, че измежду тях имаме прикрит милионер – в последните две-три години министърът на образованието Галин Цоков и брачната половинка му Антония постоянно са ходили до нотариус, с цел да изповядат покупко-продажби. През 2020 година фамилията е станало притежател на апартамент в Поморие от 47 квадрата. Година по-късно идва инвестицията в недвижима собственост в село Бачково, Асеновградско. Къщата е с РЗП 146 кв.м, а цената на придобиване е 107 217 лв., излиза наяве от декларацията в КПКОНПИ.

Активностите на фамилия Цокови не престават с покупката на „ Сузуки Витара “ за над 35 хиляди лв. през 2021 година По-късно са закупили и едно остаряло „ Пежо 207 “. На свое име обаче Галин Цоков има два заема за близо 40 000 лв..

Преди да стане министър на образованието, Цоков бе и заместник-декан на Педагогическия факултет на ПУ.

 Тодор Тагарев е приключил в Москва, само че го играе натовски орел

Роденият в Стамболийски боен министър Тодор Тагарев, приключил в Москва, е малко по-скромен. Имущество си натовският орел със СССР-закваска придобивал в годините обратно, в този момент може да се похвали със солидни спестявания в банка.

Само тези, на които се води титуляр, клонят към 150 бона. Съпругата му държи на свое име още кеш – към 200 000 лв.. Още с встъпването в служба като министър Тодор Тагарев е подал заявление да бъде премахнат като член на УС на „ Съюз на офицерите от запаса Атлантик “.

Реклама

Бившият шеф на Драматичния спектакъл и сегашен министър на културата Кръстю Кръстев влиза във властта с значителен заем. През 2022 година той и брачната половинка му са купили апартамент в Пловдив, като общата цена е 150 000 лв.. Кръстев има ипотечен заем към Банка ДСК за 100 000 лв.. С дял от 1/4 той е притежател и на огромен имот, също в града под тепетата. Година по-рано фамилията е придобило и лек автомобил „ Мазда СХ5 “, втора ръка, за 18 000 лв..

Зам.-шеф на полицията в Пловдив изплаща 30 бона заем

Кредит от 30 000 лева изплаща заместник-директорът на пловдивската полиция Сълко Литов. Това излиза наяве от подадената от него декларация пред КПКОНПИ.

Посочил е, че има вложени в пенсионен фонд 18 861 лева На него и брачната половинка му се водят два автомобила ​- БМВ, добито 2007 година, както и джип „ Ленд Роувър “, добит през 2020 година Заместник-шефът на Министерство на вътрешните работи в града под тепетата е показал, че има 1/6 идеална част от къща с двор, 540 квадрата, в село Красново, и 1/12 част от имот – и двете наследствени. Със брачната половинка му са притежатели на къща с двор в Карлово, добита 2004 година

Комисар Сълко Литов бе назначен за заместник-директор на пловдивската полиция в средата на май тази година. Дотогава той оглавяваше Районното полицейско ръководство в Карлово.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР