Трима дипломати се включиха в Балканската вечер на толерантността, която

...
Трима дипломати се включиха в Балканската вечер на толерантността, която
Коментари Харесай

Трима дипломати на празник в Момчилград

Трима дипломати се включиха в Балканската вечер на толерантността, която беше част от програмата на 14-ата интернационална среща на момчилградчани " Момчилград постоянно в сърцето ми ".


-->
Посланиците на Албания и Северна Македония доктор Доника Ходжа и Агнеза Руси - Поповска и генералният консул на Турция в Пловдив Корхан Кюнгерю участваха на концерта, който се организира на откритата сцена в градския парк.



На една от алеите му бяха ситуирани две изложения с снимки, представящи Албания и Северна Македония като туристически дестинации. Турция се показа с щанд, на който се правиха демонстрации на ръчно щамповане върху текстил.



Събитието провокира голем интерес измежду поданици и посетители на Момчилград. Тук бяха ръководителят на Сдружението на момчилградчани в гр. Бурса, Турция Местание Ефе, регионалният водач на Движение за права и свободи Ресми Мурад, цялото управление на общината. Поздравителен адрес до участниците в срещата изпрати посланика на Република Гърция в България Алексиос Либеропулос.



" Балканите са място, където хората от разнообразни религии и етноси живеят в мир и съгласие. Ние сме тези, които би трябвало да съхраним и предадем на бъдещото потомство това неоценимо благосъстояние - мирът. Да ги научим да пазят полезностите и добродетелите, които ние сме научили от нашите предци ", съобщи кметът на общината Илкнур Кязим. Тя добави, че с вечерта на толерантността Момчилград дава обръщение за мир, съгласие и приемливост на Балканите.

Приветствия към присъстващите насочиха тримата дипломати.



Концертът беше открит от група " Румели " от турския град Текирдаг. Истински възторг провокираха реализатори от сръбската община Бабущница, които показаха на сцената достоверни фолклорни танци. Вечерта приключи с осъществявания на Христо Паскалев - Паскал, който пя песни от разнообразни балкански страни.

Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР