Три пиеси са тазгодишните номинации за ″Аскеер″ съвременна българска драматургия.

...
Три пиеси са тазгодишните номинации за ″Аскеер″ съвременна българска драматургия.
Коментари Харесай

Три български пиеси са номинирани за ″Аскеер″ за драматургия

Три пиеси са тазгодишните номинации за ″Аскеер″ модерна българска драматургия. Това са текстовете на " Изход " от Йоана Мирчева, " Закачане " от Неда Соколовска и " Цветът на дълбоките води " от Оля Стоянова, оповестиха уредниците от спектакъл " Българска войска " на конференция през днешния ден.

За премията се състезават текстове, сложени за пръв път сред 1 април 2017 година и 31 март 2018 година И през миналата година наклонността да се залага на български създатели се резервира - броят на премиерните спектакли е 18, като 10 от тях са осъществени в столицата и 8 из страната.

Журито, пресяло оценките, е в непрекъснат състав от 20 души, измежду които писатели, философи и театрали като Георги Господинов, Ивайло Знеполски и Иван Добчев. Елин Рахнев.

Избраните пиеси са постановки на театъра на Нов български университет ( " Изход ", под режисурата на Гергана Димитрова), спектакъл " София " ( " Закачане ", Неда Соколовска) и Народния спектакъл за " Цветът на дълбоките води ", режисиран от Бойка Велкова.

Трите текста ще се появят в годишника на " Аскеер " за нова българска драматургия, който излиза в деня на церемонията. По традиция номинациите за текст се афишират преди други категории. Двадесет и осмите награди за достижения в театралното изкуство " Аскеер " ще бъдат връчени на 24 май.

Това е 28-то издание на националните награди за достижения в театралното изкуство " Аскеер ".

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР