Съветът на Европейския съюз прие нов режим на санкции за

...
Съветът на Европейския съюз прие нов режим на санкции за
Коментари Харесай

ЕС създава нов санкционен механизъм срещу Русия


Съветът на Европейския съюз одобри нов режим на наказания за наказване на съществени нарушавания на правата на индивида в Русия, съобщи ДПА.

Решението е взето на днешния Съвет " Външни работи ", провеждащ се в Брюксел.

Новата система от наказания беше основана след гибелта на съветския опозиционен водач Алексей Навални и е ориентирана против лица и организации, виновни за репресиите против опозицията.

Механизмът обаче няма да носи името на Навални, както беше предложил висшият представител на Европейски Съюз за външната политика Жозеп Борел.

Режимът на наказания на Европейски Съюз е основан особено за нарушаванията на правата на индивида в Русия. Около 20 лица са определени за включване в първия лист, оповестиха дипломати.

Тези наказателни ограничения са обособени от широкообхватните стопански наказания, наложени на Русия поради пълномащабната инвазия в Украйна. Санкциите също по този начин включват наказателни ограничения, а точно възбрана за влизане в Европейския съюз и заледяване на активи, притежавани в блока.

Все още не е реализирано съглашение за 14-ия кръг от наказания против Русия поради войната в Украйна. За пръв път се преглежда печелившият съветски бранш на втечнения природен газ (LNG).
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР