Тревожни данни за състоянието на оградата по границата при очаквания

...
Тревожни данни за състоянието на оградата по границата при очаквания
Коментари Харесай

Мигрантите идват. Драма с оградата

Тревожни данни за положението на оградата по границата при упования в най-скоро време мигрантски напън изнесе вътрешният министър бойко Рашков в Народното събрание.

редвижданията са мигрантския напън да се ускори през идните месеци. „ До месец мигрантите ще са в непосредствена непосредственост до нас “, сподели Рашков. И заяви, че нарастването на мигранти през август е със 17 %  повече от  предходния месец юли.

Аларма за положението на оградата по гланицата би преди Рашков и министър председателят Стефан Янев. Защитното оборудване по границата с Турция е в неприятно положение и са нужни спомагателни старания от страна на Гранична полиция и от регионалните шефове на Бургас, Ямбол и Хасково, с цел да бъде предпазена границата, изясни Янев по време на парламентарния надзор.

Съоръжението не е поддържано - има срутища и пробиви, удостовери и Бойко Рашков. Той изясни, че поддръжката на оградата е била предоставена на регионалните шефове в граничните региони, само че евентуално поради неналичието на финансови средства такава не е осъществявана.

" Картината в Афганистан се променя всекидневно и процесите се отразяват директно и на въпроса с миграционния напън. Там придвижване " Талибан " завзе властта, което основава комплицирана конюнктура в цялата страна и генерира условия за емигриране на жителите, които виждат заплаха за своите фамилии. Миграционният напън не е ориентиран единствено към нашата страна ", сподели Рашков.

По думите му мигрантска вълна ще има в България, Турция и Гърция. 

" В Турция е приключено оградно оборудване, по този начин също Гърция, която построи с границата си към Турция оградно оборудване. Ние също имаме такова оградно оборудване от няколко години насам. В съпоставяне с миналата година е известно, че се е повишил шесткратно мигрантския напън. ”, изясни вътрешният министър. И заяви, че Министерство на вътрешните работи е провело заседание с представители и на други държавни органи, в това число с разследващите служби.

Относно обстановката в България той сподели, че е инспектирано оградното оборудване с Турция.

" Това оборудване въобще не е поддържано, на някои места има срутища, пробиви, паднало е на обособени места. Нашата страна е упълномощила поддръжката на регионалната оправа на Бургас, Ямбол и Хасково. Това ще наложи да се възвърне оградното оборудване. Междудругото то е съществено затруднение против незаконните мигранти, които идват от Турция, с цел да влязат в България. В момента разполагаме със поръчки за финансови средства, които са нужни, с цел да се възстнаови оградното оборудване ", съобщи служебният министър.

" Проведохме и среща с Министерството на земеделието и горите, тъй като пътищата, които са наоколо с граничната линия, са благосъстоятелност на това министерство. Тези пътища са значими поради патрулите, които правят своята работа там ", добави още Бойко Рашков.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР