Тревожна ситуация във Варна! 58 нови положителни проби за COVID-19

...
Тревожна ситуация във Варна! 58 нови положителни проби за COVID-19
Коментари Харесай

Шок във Варна. 102-ма заразени в дом за възрастни

Тревожна обстановка във Варна! 58 нови позитивни проби за COVID-19 бяха открити в дом за възрастни хора. Общо 102 души са инфектираните в дома „ Св. Георги ”. Сред тях са и 9 души от личния състав. От РЗИ-Варна са подхванали всички нужни ограничения, с цел да предотвратят разпространяването на вируса, заяви нова тв.

Всичко стартира преди 3 дни с първия инфектиран в дома. Въпреки че са подхванати ограничения, случаите се усилват, а към този момент има и 3-ма умряли.

„ Изследванията бяха взети за два дни - петък и събота. И към този момент са факт до през днешния ден. От първите и вторите проучвания общо позитивните за Коронавирус -19 са 93-ма - 82 през вчерашния ден и 11 от предходния ден. От личния състав са деветима души ”, съобщи доктор Дочка Михайлова, шеф на РЗИ-Варна.

Извършена е стерилизация на цялата постройка, а все още по-голямата част от инфектираните са в положително здравословно положение. „ В момента са в положително положение, който има недоволства - кола за спешна помощ на ЦСМП се отзовава незабавно и биват настанявани в болнични заведения ”, изясни доктор Михайлова. Предприети са и още ограничения, с цел да бъде лимитирана болестта.

„ Успяхме да ги отделим, да се създадат всички санитарно-хигиенни условия, тъй че останалите да не се допусне заразяване, в случай че не е позволено към този момент към този стадий. Така че страната ще помогне с каквото може. Естествено има и много компликации, защото е частен дома ”, изясни регионалният шеф Стоян Пасев. А инфектираните на този стадий няма да бъдат превозени.

 

„ За момента лекуването ще се организира там на място, което е добре, съгласно мен, защото множеството са мъчно преносими хора и са на възраст над 80 години ”, изясни Пасев.

Все още обаче не е ясно за какво се е стигнало до огромното огнище на болестта, а от здравната ревизия са изпратили наставление до прокуратурата, с цел да бъде осъществена инспекция по случая. Междувременно се появи и първи случай на умрял от COVID-19 в дома за възрастни хора „ Гергана ”. А в дома за остарели хора „ Възраждане " в Русе за жалост има 3-та жертва - жена на 89 години. Броят на инфектираните там остава неизменен - 90 души, от които 83-ма жители на дома и 7 души личен състав.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР