Третият поставен в схемата на Откритото първенство на Австралия Григор

...
Третият поставен в схемата на Откритото първенство на Австралия Григор
Коментари Харесай

Григор: Трудните победи са най-важни

Третият подложен в схемата на Откритото състезание на Австралия Григор Димитров дефинира като " доста значима " успеха над руснака Андрей Рубльов в 1/16-финалите.

Българинът се наложи с 6:3, 4:6, 6:4, 6:4 по-късно повече от 3 часа игра на " Род Лейвър Арена ". Българинът опроверга скептиците, които се съмняваха в него след сложната петсетова победа над американския квалификант Маккензи Макдоналд преди два дни.

" За мен най-важните победи са тези, които реализирам, когато нещата не вървят и съумявам да намеря метод. Андрей е необикновен състезател, знаех какво да чакам, какво умее. Някои детайли от играта ми не работеха и по тази причина съм благополучен, че завоювах ", разяснява Григор, който отпадна точно против Рубльов на Откритото на Съединени американски щати преди година, когато загуби в три сета.

" Физически съм квалифициран и се усещам добре. Жегата не ме плаши. Това е позитивен знак. Просто би трябвало да бъда спокоен на корта. Надявам се да остана подобен ", добави Димитров, който в средващия кръг ще играе с спечелилия от мача сред Ник Кирьос и Жо-Вилфред Цонга.

" И двамата са страхотни играчи. Ник играе необикновено, а и е пред лична аудитория. Жо също сподели към този момент, че играе добър тенис ", приключи международният №3. /offnews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР