Третият мандат за съставяне на правителство може да се озове

...
Третият мандат за съставяне на правителство може да се озове
Коментари Харесай

БСП извън борда: Румен Радев дава третия мандат на Слави

Третият мандат за сформиране на държавно управление може да се озове в ръцете на Има Такъв Народ. Кабинет на ГЕРБ явно няма да получи поддръжка от ПП-ДБ, по тази причина и ръководство с първия мандат няма да има. Засилват се и сигналите, че държавно управление е невероятно и с втория мандат за „ Промяната “.

Причината – Бойко Борисов към този момент съобщи, че няма да поддържа даже евроатлантически насочен кабинет без присъединяване на партията му, а това отпада като вид, тъй като водачите на ПП-ДБ за следващ път обясниха, че няма да се гушнат с ГЕРБ, заяви Lupa.bg.

Вариантът третият мандат да бъде даден на партията на Слави Трифонов бил умислен още преди раздаването „ на картите ” от президента Румен Радев след вота на 2 април.

Реклама

Запознати настояват, че аргументът на президента да избере последната парламентарно представителна мощ е поради нежеланието му да връчи мандата на Корнелия Нинова. Този път Радев не бил податлив да прави отстъпки поради Българска социалистическа партия.

Власт с мандатоносител Има Такъв Народ би било комплицирана структура, признават политически анализатори. Подобно ръководство най-вероятно може да се реализира под формата на експертен кабинет с поддръжката на ГЕРБ, Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи. Още след изборите Борисов, да вземем за пример, сподели отзивчивост към Слави Трифонов, като даже го поздрави задочно, че партията му още веднъж е в Народното събрание. 

След консултациите при президента през днешния ден зам.-шефът на Има Такъв Народ Тошко Йорданов бе безапелационен, че Има Такъв Народ е съпротива на ПП-ДБ – ГЕРБ като коалиция. Той увери, че в случай че получат мандат, са подготвени да сформират кабинет. 

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР