Трепетите, очакването и вълненията около приближаващото появяване на третия член

...
Трепетите, очакването и вълненията около приближаващото появяване на третия член
Коментари Харесай

Вече сме трима - емоционалното равновесие при първото ни дете

Трепетите, упованието и вълненията към приближаващото появяване на третия член на фамилията са едни от най-вълнуващите стадии от живота на една двойка.
Около планирането на името на детето, дизайна на детската стая, закупуването на всички такъми на бебето, бъдещите родители в доста случаи не помнят да извърнат внимание на една от най-важните страни, а точно – прочувствената подготовка, когато те към този момент няма да бъдат „ Аз ” и „ Ти ”, а „ Ние тримата ”.

Психологическата подготовка за новите функции, които се постанова да заемат родителите, когато бебето е към този момент вкъщи, в следствие се оказва една от водещите страни в вярното и умерено развъждане на детето. Затова, пробвайте се да се подготвите, до колкото е допустимо за тази внезапна смяна, като четете профилирана литература, съветвате се с педиатри, с другари, които към този момент имат този опит, с родителите си. По този метод освен ще добиете визия за това, което ви чака, само че и ще намалите напрежението след това и ще се почувствате по-уверени в себе си.

Четейки и подготвяйки се, доста постоянно младите родители си задават в един миг въпроса дали ще се оправят добре с всички грижи към развъждането на бебето.
Един съвет: Вярвайте си! Бъдете уверени и сигурни в себе си. Доверявайте се на инстинкта си! Мъдрите хората са споделили, че: „ Никой не се ражда теоретичен ” и са прави.

Емоционалните и физическите промени, които са настъпили у бъдещата майка по време на бременността, ще ви оказват помощ да се справите доста по-добре с проблемите, в сравнение с си представяте.

Затова, се погрижете за прочувственото си равновесие - говорете с другари и правете неща, които ви карат да се чувствате спокойни, сигурни и уверени в себе си. Приемете всяка помощ от близки /, които обичате/ и другари, която ви се предлага след раждането и не подценявайте напълно грижите за себе си и колегата си в името на детето. Никое бебе няма да пораства усмихнато и умерено, в случай че за него се грижат изнервени и неудовлетворени мама и баща.

Възползвайте се от всяка анулация и използвайте „ времето за себе си ” оптимално добре за вас. Не предпочитайте да свършите домакинската работа в този миг, а се отдайте на заниманието и ползите си, които ще ви донесат успокоение и наслаждение, а оттова щастливо и предостатъчно бебе.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР