Треньорите, ръководството на английската Висша лига, институциите, дори и политиците

...
Треньорите, ръководството на английската Висша лига, институциите, дори и политиците
Коментари Харесай

Защо световноизвестни футболисти не желаят да се ваксинират?

Треньорите, управлението на британската Висша лига, институциите, даже и политиците наблюдават изкъсо обстановката с имунизацията на футболистите против. Вчера нападателят на втородивизионния " Уест Бромич " Калъм Робинсън отхвърли да се ваксинира, макар че към този момент два пъти се в сблъсквал с COVID-19.

Всъщност по-малко от половината играчи в локалната футболна лига са имунизирани. Какво може да е провокирало подозрения у тях? Поддават ли се на тайни теории и по какъв начин решението им ще се отрази на играта? Шефовете на британската футболна лига желаят играчите да са имунизирани два пъти, а Премиър лийг обмисля клубовете да бъдат поощрявани при висок % ваксинирани свои чиновници, оповестява bTV.
 Кои са най-скъпите футболисти в света, Меси и Роналдо отвън тройката Кои са най-скъпите футболисти в света, Меси и Роналдо отвън тройката
Футболната обсерватория „ CIES “ оповести следващата си ранглиста за най-скъпи футболисти от петте топ шампионата на Европа. На...

Допреди две седмици едвам 7 елитни отбора бяха с над 50% имунизирани. Най-примерен е " Уулвърхемптън ", където от юли процентът е 100. В " Ливърпул " по думите на мениджъра Юрген Клоп 99% от играчите му са имунизирани и не схваща за какво има колебаещи се. Част от сътрудниците му - Пеп Гуардиола, Микел Артета, Нуно Ешпирито Санто, Стийв Брус и Греъм Потър, приканиха футболистите си да се ваксинират. " Когато всички учени, лекари и експерти в региона на медицината показват имунизацията като решението, с цел да продължим напред след две години на пандемия, би трябвало да се замислиш ", разяснява Гуардиола. А каква по-добра причина от разпоредбите на Висшата лига, която неотдавна оповести, че играчите ще могат да пътуват до страни от аления лист (висок риск от заразяване), единствено в случай че са имунизирани.

Ситуацията повдига и друга тематика - звездите на футбола като образец за обществото. " Те са идоли за мнозина, изключително за младежите. Следват образеца им и би трябвало да го осъзнаят, тъй като могат да създадат разликата. ", съобщи пред Би Би Си - Саджид Джавид - здравен министър на Англия. Вратарят на " Нюкасъл " Карл Дарлоу е един от обществено призовалите своите сътрудници да се имунизират. Той бе приет в болница с COVID-19 през юли. Стражът, завърнал се в игра неотдавна, откакто пребори " ужасната отмалялост " и качи килограмите, свалени до момента в който бе с ковид, споделя, че претърпяното е въздействало на някои негови съотборници.

Ваксинацията обаче продължава да бъде персонален избор. Какво стопира футболистите? Сред аргументите са липса на доверие в успеваемостта на имунизацията, боязън от странични резултати... или просто от игли. Немалка част имат вяра на тайни теории от обществените мрежи. През септември вестник " Таймс " заяви, че известни футболисти не престават да споделят сходни теории в WhatsApp групи.

Може би футболът би трябвало да огледа към други спортове за образец. В ръгби гранда " Сарацинс ", да вземем за пример, спазването на обществена отдалеченост и носенето на защитна маска е пожелателно, защото към 85% от чиновниците са имунизирани. В американската баскетболна НБА разпоредбите са строги към отказващите да се имунизират. Те биват държани надалеч от останалите и минават през чести проби. Забранено им е посещаването на заведения за хранене и още публични места. Андрю Уигинс от " Голдън Стейт " в началото отхвърли да се имунизира по религиозни съображения, само че след това бе застрашен да пропусне домакинските мачове на тима и размишления.
 Трагедия: Самолет с бразилски футболен тим се разруши (ВИДЕО) Трагедия: Самолет с бразилски футболен тим се разруши (ВИДЕО)
Самолет се е разрушил на път към летище Рионегро в Меделин. На борда са пътували 27 членове на бразилския футболен тим " Шапокоенсе ". Са...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР