Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо призна, че е изпитвал притеснения,

...
Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо призна, че е изпитвал притеснения,
Коментари Харесай

Гатузо: Искам Наполи да е като Брад Пит

Треньорът на Наполи Дженаро Гатузо призна, че е изпитвал терзания, че тимът може да изпадне от Серия А при поемането на поста след освобождението на Карло Анчелоти. Такъв риск към този момент няма. Снощи неаполитанци победиха с 2:1 Торино и се изкачиха на шестото място като към този момент гледат към зона Шампионска лига.

" Вече имаме неизменност в резултатите, тимът изцяло се усъвършенства. Не единствено като игра, а и като отношение. Трябва да продължим по този начин. Хареса ми играта като се изключи първите 4-5 минути, когато побеснях, само че по-късно контролирахме мача и бяхме солидни съвсем до края, когато получихме безразсъден гол. Трябва да осъзнаем значимостта от битката за всяка топка, да не бъдем мързеливи, а кръвта ни да гори до края.

Рискът от изпадане беше действителен и играчите го схващат. Като споделих, че имаме потребност от 40 точки, с цел да сме сигурни, че ще оцелеем, имах поради тъкмо това (б.р. сега Наполи е с 39 на шестата позиция). Преди не бяхме тим. Хората споделят, че играя катеначо, само че истината е, че в оня миг рискувахме да излезем от баланс, когато тимът нападна. Здравата отбрана дава успокоение на халфовете, а оттова идва и увереността в нахлуване ", сподели Гатузо.

Накрая той направи и любопитно изявление по какъв начин желае да вижда тима в другите етапи на играта.
" Когато сме с топката желая да сме красиви като Брад Пит и грозни като мен, когато желаеме да си я върнем ", сподели Гатузо.
Серия А 26 кръг, събота 29 февруари  Наполи 2:1краен резулат  Торино
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР