Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас отговори на въпросите на феновете

...
Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас отговори на въпросите на феновете
Коментари Харесай

Дамбраускас: Не знам какво е бъдещето на Кирил Десподов

Треньорът на Лудогорец Валдас Дамбраускас отговори на въпросите на почитателите пред формалната страница на разградчани.

" За да влезем в Шампионската лига, не може да отидем в магазина и да си купим магическа пръчка и всичко да се получи, майтапя се. Трябва да работим на всички равнища – в скаутинга, тренировките и да търсим максимума, който да извлечем от футболистите сега. Трябва да изградим доста добър състав, тъй като разликата сред Шампионската лига и Лига Европа е огромна. Трябва да създадем добра селекция, с цел да нападаме шампионата “, съобщи Дамбраускас.

" Не мисля, че Доминик Янков е твърда запаса. В последния мач против Царско село започва, а преди този момент изигра 90 минути и против Локомотив Пловдив. Лудогорец има 23-ма равностойни футболисти. Доминик е един от най-големите гении в България и считам, че има голямо бъдеще. В последните мачове получава повече игрово време, което беше изцяло справедливо. Треньорският щаб избира по отношение на идния дуел кои играчи ще свършат работа. Смятам, че Доминик има ярко бъдеще във футбола. Имали сме доста диалози с него. Развива се по доста добър метод, както в Лудогорец, по този начин и в националния отбор. В Лудогорец не би трябвало да си най-хубавият български футболист, с цел да играеш. Той би трябвало да се бори с играчи, които са доста високо интернационално равнище. Позицията му на №10 е друга към този момент. Той стартира да се научава на тези отговорности и играе на разнообразни позиции. Има доста огромен капацитет, който занапред ще бъде показван “, добави още той.

" Може да ме изпитате с детектор на лъжата, само че Разград е идеалното място на специалността, която съм избрал да упражнявам. Базата е страхотна. Има мир и всичко е прелестно е, че за мен всичко е на 5 минути разстояние. Мога да дойда сутринта, а по-късно да се върна вечерта. Много ме радва, че хората ме поздравяват. Усещам любовта, която почитателите имат към тима. Надявам се всички последователи да се върнат на стадиона и да усетим поддръжката още веднъж “, съобщи Дамбраускас.

" Не съм тук от толкоз дълго време, с цел да мога да отговоря за младите футболисти. Не е допустимо за две месеца да наложиш доста млади играчи. Аз съм човек, който обича да работи с такива и моята статистика го демонстрира. Трябва да имаме поради и философията на Лудогорец, която изповядва – гонят се всички титли в България и присъединяване в Шампионската лига. Работата с младите е характерна, тъй като първоначално не са привикнали да играят под огромно напрежение и мощна конкуренция. Работя с пет или шест млади играчи. Решихме за Димитър Митков да го пратим чартърен, с цел да получава повече игрово време. Виждаме огромен капацитет в него и не желаех да играе за 10 или 15 минути на мач. Дано се развие задоволително, както и останалите момчета “, добави още той.

" Работим доста със скаутинга и търсим непрекъснато възстановяване на всяко едно звено. В момента, в който прозорецът затвори, започваме работа, с цел да бъдем готови за идващия и да можем да изпълним това усъвършенстване в нашите редици “, сподели треньорът на Лудогорец.

" Рано е да кажем за играещите чартърен. Не знаем каква е обстановката с Десподов. Текпетей има по-дълго съглашение с клуба. Нищо към момента не е ясно. Когато стане ясно, клубът ще разгласи всичко публично “, сподели Дамбраускас.

" Идеалната обстановка е на всяка една позиция да имаме по двама играчи. За мен най-важното е да има баланс, тъй като нито един тим не може да играе 90 минути на най-много. Опитваме се да водим преобладаващ футбол с надзор на топката и да покажем по-голяма скорост. Много от тимовете в България играят по-затворено. Когато бъдем пресирани високо, е належащо да търсим бързо изнасяне на топката. Имаме двама разиграващи плеймейкъри – Алекс Сантана и Светослав Дяков. Казах, че непрекъснато търсим играчи и ще забележим дали ще има такива, които да ни подобрят равнището “, добави още той.

" Работим всеки един ден, с цел да бъдем допустимо най-хубави. Работя всеки ден, с цел да влезем с Лудогорец в Шампионската лига. Това е една от най-големите ми фантазии и имам вяра, че можем да го реализираме “, сподели Дамбраускас.

" Мога да се опитам да съпоставям българското с хърватското състезание, където работих до скоро. Много са разнообразни. Повечето тимове в България разчитат на отбраната и да запазят мрежата си суха. В Хърватия самата междинна възраст в състезание е доста по-ниска. Разчитат на доста млади играчи. Има по двама – трима в клубовете, които са перспективни и се търси по-късно материална изгода. Затова там шампионата е по-различно и залагат на по-атакуваща игра “, добави още той.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР