Треньорът на Левски Делио Роси заяви, че отборът се нуждае

...
Треньорът на Левски Делио Роси заяви, че отборът се нуждае
Коментари Харесай

Роси: Левски да реши - само участва или се бори

Треньорът на Левски Делио Роси съобщи, че тимът се нуждае от нови попълнения, с цел да може да се бори с Лудогорец и ЦСКА за купата в Първа лига.

Италианският познавач акцентира, че приказва за качествени играчи, а не за количество и добави, че в този момент е моментът да се реши дали "сините " ще конкурират водачите в Първа лига и просто ще вземат участие в шампионата. "Сега би трябвало да създадем своя избор. Разликата сред тези две неща е доста тънка. Казвал съм на управлението, че с цел да подобрим състава, би трябвало да вземем някои футболисти. Но не приказвам за количество. Нямаме проблем с броя, а с качеството, не че сегашните са слаби. Няма смисъл да сменим едно лице с друго. Напротив. Ако ще е по този начин, избирам да работя с играчите досега, тъй като знаят моя метод на работа ", сподели Делио Роси на първата си конференция за годината.

Той назова идния зимен лагер "най-важният интервал за годината ", тъй като за първи път ще има опцията да води подготовката. През лятото някогашният треньор на Лацио и Сампдория смени Николай Митов след старта на шампионата и завари подготвен тим. "За миналото време се постарах да се заема с най-спешните въпроси ", акцентира Делио Роси. "Паузата ще ми даде опция да работя по най-хубавия метод. В други шампионати тя е през лятото, само че тук е друго. По моите разбирания в този интервал или създаваш тим, или не го създаваш ", сподели още тактикът.

Запитан на въпрос какви са неговите цели, той отговори: "По рождение съм борбен и ми харесва да се състезавам с другите, даже да са по-добри от мен. Целите не се заявяват, а се реализират. Ако са доста по-високи, би трябвало да имаш повече благоприятни условия и лостове, с цел да ги постигнеш. Трябва да бъда оценен по това, което ще създадем на терена ".

Чуждестранни клубове демонстрират интерес към част от играчите на Левски – Васил Панайотов, Жуниор Мапуку и звездата Габриел Обертан. Относно изходящата селекция, Делио Роси съобщи, че не е сложил възбрана за продажбата на нито един футболисти. "Но в случай че някой си тръгне, желая да притеглим по-добър негов заместител. Преди два месеца съм споделил на клуба какви футболисти ни трябват и на какви постове. Сигурен съм, че се работи по този въпрос ", сподели още Делио Роси.

"Знам, че е належащо да се вложат доста съществени финансови средства, тъй като би трябвало да вземем футболисти, които играят в сегашните си тимове. А даже да имаш финансови средства, не е елементарно да се вземат състезатели от по-представителни шампионати. Да ги уговориш да играят в България е много мъчно. Трябва да намерим верните хора. Колкото по-късно дойдат, толкоз по-малка опция ще имам да работя с тях ", сподели още италианецът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР